Волонтерка: У Харкові школярка виграла гроші і витратила їх на лікування бійця

Скільки їх зараз в Україні - юних волонтерів, на яких можна рівнятися дорослим!

Оля Толстая та боєць з Полтавщини. Фото: segodnya.uaУ Харкові 11-річна школярка Ольга Толстая виграла 600 гривень, посівши друге місце в обласному конкурсі "Історія мого роду", та всі отримані за перемогу гроші витратила на допомогу пораненому захиснику Батьківщини, - пишуть Патріоти України про повідомленні в Сегодня.

Дівчинка виконала вражаючу роботу, відшукавши старовинні фотографії своєї сім'ї і написавши цікаву розповідь про свій рід. Однак заслужений приз вона вирішила не залишати собі і навіть не віддала його батькам. Оля вирішила трохи допомогти пораненому бійцю, купивши йому спортивний костюм і вітаміни.

"Дочка писала про тих, хто пройшов світові війни. Один з героїв потім брав участь і в Фінській війні, і в Другій світовій. Так що допомогти захиснику нашої країни - це було символічне рішення, - розповіла мати школярки Олена Толстая. - Ну і до того ж, у нас сім'я дуже патріотична, ми з чоловіком займаємося волонтерством. Напевно, іншого бажання у дитини і не могло виникнути".

За словами Олени, подарунок від Олі дістався 36-річному бійцеві з Полтавської області Олександру, в ногах у якого розірвалася граната. "Не дивлячись на те, що три дні тому він переніс складну операцію, коли ми до нього зайшли, він поводився як справжній герой - і посміхатися намагався, і жартувати. А ми ж, побачивши його поранення, так розгубилися, що навіть забули запитати, з якої він бригади", - говорить Олена.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...