Волонтерка: У Харкові школярка виграла гроші і витратила їх на лікування бійця

Скільки їх зараз в Україні - юних волонтерів, на яких можна рівнятися дорослим!

Оля Толстая та боєць з Полтавщини. Фото: segodnya.uaУ Харкові 11-річна школярка Ольга Толстая виграла 600 гривень, посівши друге місце в обласному конкурсі "Історія мого роду", та всі отримані за перемогу гроші витратила на допомогу пораненому захиснику Батьківщини, - пишуть Патріоти України про повідомленні в Сегодня.

Дівчинка виконала вражаючу роботу, відшукавши старовинні фотографії своєї сім'ї і написавши цікаву розповідь про свій рід. Однак заслужений приз вона вирішила не залишати собі і навіть не віддала його батькам. Оля вирішила трохи допомогти пораненому бійцю, купивши йому спортивний костюм і вітаміни.

"Дочка писала про тих, хто пройшов світові війни. Один з героїв потім брав участь і в Фінській війні, і в Другій світовій. Так що допомогти захиснику нашої країни - це було символічне рішення, - розповіла мати школярки Олена Толстая. - Ну і до того ж, у нас сім'я дуже патріотична, ми з чоловіком займаємося волонтерством. Напевно, іншого бажання у дитини і не могло виникнути".

За словами Олени, подарунок від Олі дістався 36-річному бійцеві з Полтавської області Олександру, в ногах у якого розірвалася граната. "Не дивлячись на те, що три дні тому він переніс складну операцію, коли ми до нього зайшли, він поводився як справжній герой - і посміхатися намагався, і жартувати. А ми ж, побачивши його поранення, так розгубилися, що навіть забули запитати, з якої він бригади", - говорить Олена.

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...