Волонтерка з Іспанії стала хрещеною матір'ю для сина пораненого бійця (фото)

Батько спостерігав за церемонією з лікарняного ліжка за допомогою відеозв’язку.

Хрещені батьки сина пораненого бійця. Фото: "24 канал"

У Сергія, одного із наших найтяжчих пацієнтів, сталося хороше – нещодавно минули хрестини його маленького сина. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "24 канал".

Андрій Сергійович поки що лише смішно морщить носик і невдоволено пищить. Батько спостерігав за церемонією з лікарняного ліжка за допомогою відеозв’язку. До речі, хрещеною матір’ю Андрійка стала волонтерка пані Марія Вертецька. Вона завітала на Львівщину, де і проходила церемонія, із сонячної Іспанії. Саме вона значною мірою зробила усе можливе, аби пан Сергій не лише відпочив у Іспанії після поранення, а і почав отримувати адекватну медичну допомогу.

Зараз, після безрезультативного лікування у державних шпиталях та певної реабілітації за кордоном, Сергій проходить курс лікування у столичній клініці ilaya, де фахівці фактично вирощують наново стегнову кістку. Сам чоловік жартує: каже, будемо разом із сином вчитися ходити. Жарт досить сумний – лікування тривале і болісне, тож Сергієві дійсно доведеться вчитися ходити наново. Але є і примне – ходити не на страшному протезі та милицях, а, зрештою, на власних ногах.

Високотехнологічне лікування стало можливим завдяки синергії зусиль багатьох громад – і волонтерів "People’s Project", які вже сплатили значну частину рахунків за лікування пана Сергія коштом народних пожертв і об’єднань українців, що живуть в Іспанії – вони надають посильну допомогу і просто багатьом українським пораненим бійцям, і, зокрема, зібрали значну суму коштів на лікування Сергія і, зрештою, лікарям клініки ilaya – адже подібні технології в Україні поки що застосовують лише тут.

Сергій спостерігає онлайн за хрещенням сина.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...