Волонтери дізналися, де Росія планує зберігати ядерну зброю у Криму (фото)

Кіберрозвідники зробили аналіз на основі фотографій бійців росгвардії у соцмережах

Виявлено місце зберігання ядерної зброї у Криму. Фото: InformNapalm

Волонтери кіберрозвідки InformNapalm зібрали свідчення щодо визначення Росією місця зберігання своєї ядерної зброї у Криму. Цим місцем стала колишня секретна база Феодосія-13. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Преса України".

Кіберрозвідники провели розслідування і зібрали докази з відкритих джерел в соцмережах. "Волонтери міжнародної спільноти InformNapalm ідентифікували підрозділи військ національної гвардії Російської Федерації та радіаційного хімічного та біологічного захисту Збройних Сил РФ (РХБЗ), які дислокуються на об'єкті Феодосія-13 або Підприємство поштовий індекс 105 - колишній секретний об'єкт поблизу Судака в урочищі Кизилташ (Червоний камінь) . До 1994 року цей засекречений об'єкт використовувався як сховище ядерних бомб в Криму. Знаходження вищеперелічених підрозділів на об'єкті Феодосія-13 вказує на плани РФ розмістити свою ядерну зброю на території окупованого Криму (не виключено, що ядерні боєголовки вже знаходяться в сховищах)", - йдеться у повідомленні спільноти.

Фотографії в соцмережах, які виставили військовослужбовці Північно-Кавказького регіонального командування росгвардії Ільяс Хайруллін і Іван Ісаров, які є товаришами по службі, і стали основою для виявлення розвідниками місця зберігання.

Світлини також виклали військовослужбовці РХБЗ. Однак вони були більш обережними: не видали на знімках серкетний об'єкт. Але вони сфотографувалися з емблемами своїх підрозділів в Криму, що й наштовхнуло волонтерів на відповідні висновки.

"Українські та зарубіжні експерти раніше неодноразово зверталися до теми гіпотетичної загрози такого кроку з боку Росії, але тепер ми бачимо цілком реальні докази, засновані на конкретних OSINT-розслідуваннях. Жителі окупованого Криму стають не просто заручниками, а переходять в нову якість людей, посаджених не тільки на "порохову", а ще й на "ядерну бочку", - кажуть у спільноті.


"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...