"У разі небезпеки Путін радше підірве всю країну, ніж віддасться в руки ворогові, тобто народу", - російський політолог

На президента РФ Володимира Путіна не чекає доля скинутих диктаторів Ніколає Чаушеску з Румунії та Муаммара Каддафі з Лівії.

Станіслав Бєлковський. Фото: соцмережі.

У разі небезпеки для себе президент РФ Володимир Путін може підірвати наявні в Росії ядерні бомби. Таку думку в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" висловив російський політолог Станіслав Бєлковський, передають Патріоти України.

Так він відповів на запитання слухача, який поцікавився, "чи можливо, що в планах у верховного головнокомандувача – нікуди не запускати бомби, а накопичити величезний ядерний потенціал на території Росії і підірвати його разом у небезпечний для батьківщини (тобто Путіна) момент?".

"Вибух буде настільки потужним, що в боротьбі за світ каменя на камені не залишиться, а ті, що виживуть, позаздрять мертвим. І, до речі, із цієї причини на Путіна ніяк не чекає доля [покійного лівійського диктатора Муаммара] Каддафі чи [румунського диктатора Ніколає] Чаушеску – в разі небезпеки він радше підірве всю країну, ніж віддасться в руки ворогові, тобто народу", – заявив Бєлковський.

Диктаторів Каддафі та Чаушеску скинув власний народ. Навесні 2011 року в Лівії почалися протести, які переросли у сутички з владою. Радбез ООН, вимагаючи від влади Лівії припинити насильство, посилив санкції проти Тріполі і, зокрема, заморозив рахунки держструктур. До жовтня повстанці, підтримувані США, ЄС і Лігою арабських держав, узяли під контроль країну, захопили і вбили Каддафі, який перебував при владі з 1969 року. Заколот переріс у громадянський конфлікт, який триває досі.

Ніколає Чаушеску був головою Державної ради Соціалістичної Республіки Румунія, а потім президентом республіки з 1967-го до 1989 року. Друге десятиліття правління Чаушеску було позначено жорстким стилем правління, культом особистості і репресіями проти інакодумців. 1989 року почалися заворушення румунів, які переросли в революцію у країні. Чаушеску вдалося втекти зі столиці, але його захопила армія. Разом зі своєю дружиною Оленою він постав перед організованим новою владою трибуналом, обвинувачений у злочинах проти держави і геноциді проти власного народу. 25 грудня 1989 року за вироком трибуналу Чаушеску і його дружину розстріляли, а все його майно було конфісковано.

Джерело: Эхо Москвы

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...