Волонтери розповіли, як Кремль проводить ротацію путінських вояк на Донбас та в Сирію (фото)

За даними української розвідки в РФ активізували вербування найманців для служби в лавах окупаційних військ на Донбасі.

Російські найманці. Фото:https://informnapalm.org/

Українські волонтери встановили причетність військовослужбовців з 16 підрозділів Збройних сил Росії до бойових дій на Донбасі і в Сирії. Про це стало відомо за підсумками OSINT-розвідки, повідомляють Патріоти України з посиланням на InformNapalm.

У публікації наводяться дані української розвідки про активізацію в РФ вербування найманців для служби в лавах окупаційних військ на Донбасі. При цьому особлива перевага віддається тим бійцям ЗС РФ, які пройшли через бойові дії в Сирії.

Відзначається, що в поле зору волонтерів, які проводять розслідування, потрапив 31-річний військовослужбовець ЗС РФ Станіслав Мамошин з Краснодара. Чоловік публікував у соцмережі фотографії, зроблені на сході України і в Сирії. Повідомляється, що знімки були завантажені в травні 2016 року, а згодом видалені.

В описі до одного з фото йдеться, що геолокація вказує на депо Донецьк-Північний. Інші фото були зроблені вже на території російської військової бази у місті Хмеймім (Сирія).

"На даний момент встановлено, що в обох конфліктах, в українських і сирійських відрядженнях брали участь військовослужбовці з наступних місць:

Балтійський флот: 336-а ОБрМП (879-й ОДШБ цієї ж бригади); Північний флот: 200-а омсбр і 61-а ОБрМП ; Чорноморський флот: 810-а ОБрМП; Західний військовий округ: 27-а омсбр і 20-й полк РХБЗ (ТОС-1А); Східний військовий округ: 200-а АртБр; Центральний військовий округ: 21-а омсбр, 28-а омсбр, 74-а омсбр, 7-а тбр і 120-а АртБр; Південний військовий округ: 34-а омсбр, 7-а в / база, 291-а АртБр і 66-а ОБрСвязі", - йдеться в тексті.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...