Волонтери викрили російських військових, які розгортали засоби ППО на Донбасі (фотофакти)

Крім цього, є групові знімки військовослужбовців 138-ї омсбр ЗС РФ в Донецьку.

Військовий РФ на Донбасі. Фото: ІнформНапалм

Кадрові військовослужбовці-ПВОшники зі складу 138-ї окремої мотострілкової бригади (омсбр) Збройних сил Російської Федерації помічені на території окупованої частини Донецької області України. 138-а омсбр ЗС РФ включає в себе зенітно-ракетні, артилерійські дивізіони, розвідувальний, мотострілкові, танкові батальйони, йдеться в розслідуванні InformNapalm.

Відзначається, що відрядження 138-ї омсбр було досить тривалим. Їх присутність в Ростовській області волонтери фіксували ще в березні 2015 року. Вибуття частини контрактників до місця постійної дислокації, по всій видимості, було в лютому 2016 року, про що свідчать фото російських військових. "Навчання" не обмежилися районним полігоном в Ростовській області. На це вказує фото на одній з вулиць українського Донецька і ряд інших, прихованих від сторонніх очей, фотографій", - розповіли в InformNapalm.

Фото зроблено на вулиці Сеченова, де недалеко знаходиться база підрозділу військ ППО 1-го армійського корпусу російських військ. (Координати 47.996942,37.8571026).

Крім цього, є групові знімки військовослужбовців 138-ї омсбр в Донецьку: наприклад, на тлі входу в ринок, назва якого написано на українському «Ринок»; на тлі центральної новорічної ялинки Донецька, оздоблення якої однакове з року в рік.

"Примітно, що в період 2015 - 2016 років InformNapalm відзначав застосування російських ЗРК "ТОР" на Донбасі. Даний тип сучасного російського озброєння не міг використовуватися звичайними колабораціоністами. В таборі дислокації 138-ї омсбр також зазначалася наявність даних зенітно-ракетних комплексів. Напрошується висновок , що присутність російських ПВОшників в Донецьку і застосування складного комплексу пов'язані між собою", - підсумували волонтери.

Як раніше відзначали в InformNapalm, військовослужбовців строкової служби ЗС РФ (так званих строковиків) не було видно і чутно на Донбасі з часів боїв за Іловайськ і Дебальцеве. Але, виявляється, вони зустрічаються на окупованих територіях і зараз, в 2016 році.

Який час, такі і вітання: Українські пілоти показали креативну великодню листівку

неділя, 5 травень 2024, 11:56

Українські пілоти привітали співвітчизників зі святом Воскресіння Христового. Оригінальну листівку опублікувало командування армійської авіації Збройних сил України у Facebook, передають Патріоти України. На фото зображений військовий літака, у якому ...

"Люди вірили...": Як за старих часів в Україні святкували Великдень

неділя, 5 травень 2024, 11:45

Етнографиня, наукова співробітниця відділу виставкової роботи Національного музею народної архітектури та побуту України (у Пирогові) Лариса Полуянова в ексклюзивному інтерв'ю "Фактам" розповіла про великодні традиції в нашій країні, передають Патріоти...