"Вона хотіла бути завжди там, де всі. Навіть якщо це небезпечно": Офіцер ЗСУ розповів, як у зоні АТО загинула Сабіна Галицька

Від вибуху ворожої ПТУР проломився борт машини і величезний шматок обшивки, розлетівшись, пішов всередину. Туди, де сиділа військовий лікар з медичним рюкзаком.

Фото:Fаcebook Офіцер розповів, як загинула 23-річна військова лікарка Сабіна Галицька, яка їхала надавати медичну допомогу жителям Катеринівки. Про це військовий Гліб Бабіч написав на своїй сторінці у Facebook, зазначають Патріоти України.

"ПТУР прилетів, коли до повороту і капоніра залишилося всього нічого. На цій ділянці "нуля" був ризик обстрілу з стрелкотні, тому всі знаходилися всередині машини. Під захистом легкої, але тримаючої кулю броні", - написав Гліб Бабіч.

За його словами, водій БРДМ розвідки встиг помітити, що щось світиться, стрибає пляма, і різко взяти вліво.

"Машина потрапила в яму, похилилась на один бік. Це і врятувало більшість. Ракета вдарила страшно, але не змогла правильно "уткнутися". ПТУР спрацював не так, як повинен був. Кумулятивний струмінь не потрапив всередину машини, випалюючи, закритий в тісній броньованій коробці екіпаж", - розповів він.

Водій знепритомнів від удару і ліг на кермо.

"Контужений командир машини вчепився в кермо, і зміг довести скалічену машину до рятівного капоніра. Другий постріл однозначно став би останнім. Машина тикнулася в стінку мерзлої ями і затихла. Чути було тільки голос пораненого. І більше не було Сабіни", - написав Бабіч.

За його словами, від вибуху проломився борт машини і величезний шматок обшивки, розлетівшись пішов всередину. Туди, де сиділа Сабіна з медичним рюкзаком.

"Сабіна їхала надавати допомогу жителям недавно звільненої Катеринівки. Це була головна частина її бойового завдання. Зібрати відомості про людей, які потребують допомоги, особливо літніх", - написав військовий.

Відзначається, що це була друга ротація загиблої.

"Перша ротація пройшла під Мар'їнкою. Впоратися з її енергією було важко. Поєднання веселої дівчини і справжнього бійця. Вона хотіла бути завжди там, де всі. Навіть якщо це небезпечно. Хитрили. Берегли", - зауважив він.

Крім того, військовий наголосив, що того разу все повинно було бути штатно. Ділянка була відносно спокійною.

"У засідці сидів професійний оператор-снайпер ПТУР. Готувався. Вичікував. Полював. Не боявся. Наші вопи дотримувалися тиші. Відпрацював, і десь поставив собі "зарубку" на пам'ять. Ти вже мертвий. Ми тобі це гарантуємо", - зауважив він.

Військовослужбовець додав, що хочеться весь час просити вибачення у батьків.

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...