Вона шукала свого загиблого друга і ледь сама не загинула: В курортному селі на Миколаївщині люди врятували самицю дельфіна (фотофакти)

Кожну дитину в дельфінарії потрібно вчити, що дельфінам, як і людям, може бути погано, і важливо їм допомагати.

Люди врятували в Коблево самицю дельфіна. Фото: "Фейсбук"У Коблево врятували самицю дельфіна, яка запливла на мілину в пошуках своєї пари, яка померла під час шторму, про таке на сторінці в Facebook написала киянка Владислава Барзилович, передають Патріоти України. Вона пише:

"Вчера в Коблево был сильный шторм, а сегодня днем к берегу приплыл дельфин. На самую мель. Набежала толпа «неравнодушных»! Кто-то предложил вытащить на берег «фотографии лучше будут», кто-то предположил что ему нужна помощь, кто-то даже начал пытаться эту помощь найти. Толпа постепенно рассосалась… Мы 2,5 часа держали дельфина на руках и звонили всем! В МЧС, райадминистрации, службы защиты животных и т д.", - написала киянка.

За її словами, до рятувальників дельфіна "приставили" Максима з райадміністрації, який взяв всю подальшу комунікацію на себе . Їх зв'язали з ветеринаром і дали рекомендації по поведінці, а пізніше на допомогу виїхали два тренера з дельфінарію "Немо" (Одесса).

"Оказалось что это она. На ней не было ни одного физического увечья. У нее умерла пара во время шторма (труп нашли дальше по пляжу), и она приплыла его искать и умирать. Она не могла уплыть от берега и все время звала его. Ребята вместе с местным спасателем на скутере завезли ее глубоко в море и отпустили. Так у нее появился шанс, так как эта порода дельфинов умирает вне воли", - написала Барзилович.

При цьому вона розповіла про те, як вони рятували дельфіна: тримали в воді (щоб не було перегрівання і були захищені очі), використовуючи при цьому рушник (щоб не поранити додатково), і стежили за диханням тварини.

На думку користувача, існує необхідність в тому, щоб попросити адміністрацію дельфінарію «Немо» і всіх дельфінаріїв України: в кінці виступів приділити 5 хвилин наочної демонстрації: "как помочь дельфіну, оказавшемуся в беде".

"Видели такое в Lorapark, Tenerife -и ведь пригодилось! Дельфины лучше, чем многие люди… И мы убедились в этом сегодня… Очень хочется, чтобы каждый ребенок после посещения дельфинария понимал, что им может быть нужна наша помощь и знал, как ее оказать", - написала мешканка Києва.

У ДТП в Варшаві загинули двоє українців

субота, 4 травень 2024, 19:28

У Варшаві в ДТП загинули «найімовірніше» двоє українців та білорус. Про це повідомило агентство PAP у суботу, 4 травня, з посиланням на речника Окружної прокуратури у Варшаві Шимона Банну, передають Патріоти України. У повідомленні йдеться, що аварія с...

Знайшов поблизу одного з селищ області: Військовий ТрО передав херсонському музею старовинний артефакт (фото)

субота, 4 травень 2024, 19:00

Український військовий Сил територіальної оборони знайшов у одному з селищ Херсонщини старовинний гарман: він передав артефакт музею. Про це повідомив Херсонський обласний краєзнавчий музей, передають Патріоти України. Як розповіли у музеї, солдат ТрО ...