"Вони показали своє справжнє обличчя": Як священики РПЦ їздять до парафій із "тітушками" (відео)

Священики РПЦ намагалися силою зірвати збори на Вінниччині: спершу гуртом накинулися на секретаря Вінницької єпархії ПЦУ, а потім взагалі почали рвати бюлетені для реєстрації учасників зборів.

Священики РПЦ возять із собою групи підтримки із тітушок. Фото: скріншот з відео.

Московські священики ніяк не можуть змиритися зі створенням нової Православної церви України і всіма правдами-неправдами намагаються завадити переходам парафій, зазначають Патріоти України.

На допомогу беруть із собою тітушок і на зборах громад запевняють: мовляв, ми з росіянами – один братній народ. Пройдисвітом московські священики називають секретаря Вінницької єпархії Православної церкви України Владислава Демченка. Декілька днів тому він приїхав на збори громади села Вороновиця, де віряни вирішили врешті покинути лави Московського патріархату. Як РПЦ заважає переходу парафій до Православної церкви України – розповів митрополит Епіфаній. Але тамтешнім отцям до волі народу – байдуже. Вони намагалися силою зірвати збори: спершу гуртом накинулися на Демченка, а потім взагалі почали рвати бюлетені для реєстрації учасників зборів.

Зі священиками була група підтримки – молоді чоловіки, які мовчки спостерігали за тим, що відбувається. А також священик, що начебто приїхав з Америки. Саме він говорив про "братні народи" та нібито громадянську війну на Донбасі.

"Ви запроданці": дивіться відео, що відбувалося у церкві села Вороновиця:

Писарівка. Тут московські священики діяли за такою ж схемою. Місцевий батюшка прийшов на збори з підтримкою: взяв із собою близько 60 тітушок. Дійшло аж до бійки – від "вірян" спортивної зовнішності дісталося й сільському голові Дмитрові Науменку. Люди були, які приїхали, були радикально налаштовані. Почали розказувати, що мені робити й куди йти. Я почав з ними дискутувати. Люди, які вірують у Бога, так себе не поводять. Вони показали своє справжнє обличчя на всю Україну, – розповів Науменко. Дивіться відео про бійку в селі Писарівка:

Лукашівка. Сюди також привезли "заїжджих" парафіян. Під час голосування про приєднання до української церкви представники Московського патріархату знову зірвали слухання. До того ж, запропонували висловили недовіру лічильній комісії. І свого таки домоглись – виборчий процес зірвали. Обидві сторони вже заявили, що просто так церкву та майно в ній віддавати не збираються.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...