Вони повертаються, люстрація - не завада: Суд визнав незаконним звільнення екс-заступника голови НБУ Арбузова в рамках люстрації

Національний банк уже подав у Київський апеляційний суд скаргу на рішення про визнання звільнення Бориса Приходька незаконним.

Борис Приходько. Фото:espreso.tv

Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним наказ Нацбанку від 22 жовтня 2014 року про звільнення Бориса Приходька з посади заступника голови НБУ в порядку люстрації. Про це повідомляє Financial Club із посиланням на постанову суду від 28 грудня 2015 року, інформують Патріоти України.

Як зазначає видання, Приходько був звільнений у жовтні 2014 року в рамках закону Про очищення влади.

13 листопада 2015 року він вимагав скасувати наказ НБУ №1827-к про його звільнення, поновити на посаді, виплатити середню зарплату за період від 22 жовтня 2014 року до моменту фактичного відновлення на посаді і зобов'язати НБУ проінформувати Міністерство юстиції про відкликання відомостей про застосування до нього заборони, передбаченої ч. 3 ст. 1 закону Про очищення влади.

22 грудня він зменшив позовні вимоги до двох - визнати протиправним наказ про його звільнення і зобов'язати НБУ поінформувати Мін'юст про відкликання відомостей про застосування до нього заборони, передбаченої ч. 3 ст. 1 закону Про очищення влади. Ці дві вимоги суд задовольнив 28 грудня.

Національний банк уже подав у Київський апеляційний суд скаргу на рішення про визнання звільнення Приходька незаконним.

"Згідно із законодавством, постанова суду першої інстанції набирає сили після закінчення строку на подачу апеляційної скарги, якщо вона не була подана. НБУ у строк подав до Київського апеляційного суду відповідну скаргу, тому постанова суду першої інстанції не вступила в силу", - заявили у прес-службі НБУ.

Нагадаємо, 31 липня 2014 року Генпрокуратура затримала Бориса Приходька за підозрою у розкраданні 2 млрд грн з Аграрного фонду.

11 серпня того ж року повідомлялося, що Генпрокуратура отримала дані про перебування близько двох мільярдів гривень, які екс-заступник голови НБУ Борис Приходько вивів через Брокбізнесбанк, в одному з банків Європи. 10 липня 2015 року повідомлялося, що Генпрокуратура передала справу Приходька до суду.

Бідолаха почув хруст кісток та закричав від болю: У Туреччині стоматолог вкрутив зубний імплантат у мозок пацієнта

субота, 27 квітень 2024, 15:14

У Туреччині чоловік звернувся до стоматолога із зубним болем, після чого опинився у лікарні, де йому видалили зубний імплантат з порожнини мозку. Про це пише Metro, передають Патріоти України. 40-річний Рамазан Йилмаз звернувся до приватної клініки у Б...

Даріо Срна розповів, у чому Шахтар кращий за Динамо

субота, 27 квітень 2024, 14:44

Даріо Срна заявив, що не вважає Шахтар сильнішим за Динамо, однак донецький клуб, краще працює на трансферному ринку. Про це повідомляє KDK, передають Патріоти України. «‎Я не можу сказати, що Шахтар сильніша команда за Динамо. Динамо треба поважати. Б...