"Вони так само заручники Кремля": Савченко про роль Захарченка і Плотницького на Донбасі

Ватажки терористів на окупованій території не здатні самостійно вести переговори, виконуючи лише волю і вказівки Москви, впевнена нардеп.

Надія Савченко. Фото:www.gazeta.lviv.ua

Народний депутат Надія Савченко вважає, що ватажки "Л/ДНР" Ігор Плотницький та Олександр Захарченко не можуть самостійно вести будь-які переговори. Про це вона розповіла в інтерв`ю Українській правді, передають Патріоти України.

"Бо вони так само полонені, вони так само заручники Кремля. Я просто хочу, щоб у них прокинулась сміливість. Я хочу, щоб вони дійшли до того, що вони щось можуть, а не тільки бути маріонетками.І якби мені зараз сказали: "Надя, ти знову йдеш до нас в полон, але ми віддаємо всіх твоїх", я би вже була там. І я хочу, щоб вони зробили це так само",- заявила Савченко.

Вона відмовилась розповісти, які аргументи використовувала би для них, пояснюючи тим, що ЗМІ викривляють інформацію.

"Це те, про що я буду говорити з ними, а не з вами. Тому що ви не зрозумієте жодного слова, ви напишете все так, що не зрозуміє світ. А ми поговоримо так, що або зрозуміємо одне одного, або не зрозуміємо", - зазначила вона. Тому давайте не будемо розкривати всі карти.

Вона також прокоментувала звинувачення у змові із Кремлем

"Кремлю не потрібно робити з цього передчасні висновки, і зараховувати мене на свою користь. Я не за Кремль, я проти Кремля буду завжди. Але я за росіян, хоча, в першу чергу, я за українців. Але з Кремлем можна буде працювати лише тоді, коли у них зміниться влада", - пояснила вона.

"Намагаються ускладнити життя": Юрист назвав категорію українців за кордоном, на яких спрямовані основні обмеження від МЗС

четвер, 2 травень 2024, 17:30

Обмеження, які ввело Міністерство закордонних справ України на оформлення документів за кордоном, насамперед стосуються чоловіків, які незаконно виїхали з країни. Таким чином влада намагається ускладнити життя ухилянтам, передають Патріоти України. Про...

"Щоб показати людям": Ексбоєць 3-ї ОШБр пішки прийшов з Франківська до Луцька, аби зібрати кошти на ЗСУ

четвер, 2 травень 2024, 17:22

Колишній військовий 3-ї штурмової бригади Петро Скрипка 1 травня вирушив з Луцька до Рівного. Чоловік продовжує допомагати ЗСУ, організовуючи піші марафони. Про це пише "Суспільне", передають Патріоти України. Чоловік під час походів збирає гроші на по...