Вони віддали свої життя за Україну: З'явився повний список бійців АТО, загиблих на Донбасі в серпні (фото)

У багатьох із загиблих героїв лишилися діти, які більше не побачать своїх татусів.

Фото: ЗМІ

В інтернеті оприлюднили повний список українських військових, які загинули в зоні АТО на Донбасі в серпні поточного року. Відповідні дані систематизувало і опублікувало видання "Новинарня".

Так, в серпні в зоні АТО загинуло 13 українських військових, трьом бійцям було по 20 років, ще троє - 21-річні.

Відзначається, що в серпні спікери штабу АТО і Міноборони заявили про 12 загиблих. Але в офіційних зведеннях досі не значаться воїни Української добровольчої армії, один з яких загинув на Донбасі 30 серпня.

1. Ростислав Доброшінський "Добрий". Загинув 1 серпня близько 19:00 в результаті обстрілу снайпером опорного пункту біля села Новозванівка (Попаснянський район Луганської області). Куля пробила легені.

2. В'ячеслав Іванушкін. Загинув 7 серпня близько 13:00 від кулі ворожого снайпера поблизу міста Мар'їнка Донецької області.

3. Володимир Зейліка "Зевс". Загинув 8 серпня близько 04:25 ранку через розрив міни калібру 120 мм в каналі ствола міномету 2С12 "Сані" під Мар'їнкою.

4. Олександр Роговий. Отримав поранення від вибуху міномета "Сані" під Мар'їнкою 8 серпня. Помер в Курахівській районної лікарні.

5. Костянтин Рома. Загинув 8 серпня від кульового поранення в живіт в результаті обстрілу з гранатометів і стрілецької зброї в районі Водяне-Талаковка (Маріупольський напрямок).

6. Ігор Шаповал. Загинув 10 серпня поблизу селища Піски Донецької області, підірвавшись на розтяжці, яку встановила ворожа диверсійно-розвідувальна група.

7. Валерій Федан. 11 серпня підірвався на розтяжці в Авдіївській промзоні. Численні осколкові поранення виявилися несумісними з життям.

8. Іван Сторчак. 12 серпня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Водяне Волноваського району (Маріупольський напрямок) загинув від прицільного пострілу ворожого снайпера.

9. Сергій Ручка. Загинув 16 серпня близько 23:00 під час мінометного обстрілу Авдіївської промзони.

10. Денис Глова. Загинув 21 серпня під час обстрілу бойовиками позиції 72-й ОМБр в промзоні Авдіївки.

11. Олег Попов. Загинув 24 серпня о 23:45 під час хаотичного обстрілу українських позицій зі стрілецької зброї в районі смт. Талаківка на Маріупольському напрямку.

12. Сергій Войтер "Лоза". 19 серпня в бою з ворогом поблизу села Кримське Новоайдарського району Луганської отримав важке вогнепальне наскрізне поранення грудної клітини з пошкодженням хребта. Помер 26 серпня в лікарні.

13. Геннадій Левицький "Зона". Загинув 30 серпня в бою з ворожою ДРГ поблизу Мар'їнки в Донецькій області, прикриваючи поранених побратимів.

Нагадаємо, відомий український письменник Сергій Жадан вважає, що українська армія віддзеркалює суспільство і стала дійсно народною за своєю суттю.

У липні Україну накриють зливи та град: Синоптикиня дала довгостроковий прогноз і попередила про "сюрпризи"

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:47

Наприкінці квітня в Україні буде похолодання, можуть навіть вдарити заморозки вночі, а на початку червня пройдуть сильні дощі зі шквалами. Однак, за прогнозами погоди від наших фахівців, літо в Україні буде на 1-2 градуси теплішим за норму, і вже в дру...

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...