Вони живуть не на віддаленій планеті, а в Україні: Луценко попросив громадян повідомляти про "підозріло багатих прокурорів"

У Генпрокуратурі розробили анкету доброчесності своїх співробітників, розповів голова ГПУ.

Юрій Луценко. Фото:zn.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко закликав громадян повідомляти про прокурорів, чий рівень доходів викликає підозри. Про це він заявив на презентації анкети доброчесності прокурорів, передають Патріоти України з посиланням на Гордон.

Заповнюючи анкету, прокурор підтверджує, що не скоював корупційних та інших порушень і подав правдиву декларацію про доходи та майно, сказав керівник ГПУ.

За словами Луценка, якщо прокурор задекларував, що проживає з сім'єю у невеликій квартирі, а насправді живе в триповерховому будинку, записаному на тещу, це стане підставою для дисциплінарної перевірки і звільнення такого прокурора з роботи.

"Ми не ведемо стеження за своїми співробітниками. Однак прокурори живуть не на віддаленій планеті, а в Україні. Якщо дізнаєтесь, що вони дозволяють собі найдорожчі ресторани, якісь надзвичайно розкішні речі або послуги, будь ласка, інформуйте. Ми порівняємо рівень доходів по декларації з тим, що вони роблять", - сказав очільник ГПУ.

Анкета зареєстрована в Міністерстві юстиції, повідомив Луценко. Також генпрокурор зазначив, що анонімні заяви та передруки з інтернету розглядатися не будуть. Якщо громадянин побоюється за свою безпеку, йому рекомендують передавати інформацію через інших людей або громадські організації, сказав він.

Луценко також додав, що люди вже надсилають повідомлення про підозріло багатих прокурорів.

Робочу групу Генпрокуратури, яка буде перевіряти добропорядність прокурорів, очолить депутат Івано-Франківської міськради від Блоку Петра Порошенка, доброволець батальйону "Айдар" Петро Шкутяк.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...