Ворог не пройде: ЗМІ показали, як безпілотник США "сканує" зону АТО (карти)

Перебування розвідувального апарату в повітряному просторі України передбачено партнерською програмою Україна-НАТО.


Фото: ЖЖВійськові безпілотники виконують свої місії без використання цивільних радіоідентифікаторів, однак з жовтня 2016 року, вилітаючи на завдання над Україною, розвідники RQ-4A Global Hawk вмикають транспондер, завдяки чому стають видимим на таких ресурсах, як Flightradar24, передають Тексти, передають Патріоти України.

Відмінність найсвіжішого на сьогодні польоту, що відбувся 20 липня, від більшості попередніх - в часі перебування і більш широкому колі виконуваних завдань. Hawk пролетів поблизу узбережжя Криму і подивився на Сочі.

Загалом цей безпілотник може курсувати на висоті 15 - 18 тис. метрів до 30 годин. Цього часу йому вистачає, щоб прилетіти із бази у Сицилії на схід України і декілька разів просканувати фронт. Лінію розмежування він не перетинає, але може вести розвідку на глибину до 300 км. Безумовно, при цьому охоплюється не тільки вся окупована територія Донбасу, а й прикордонні області Росії. Базується Hawk на авіабазі Сігонелла на Сицилії (Італія).

Дані, отримані в ході польотів, надходять у штаби військ НАТО і служать для прийняття рішень, спрямованих на протидію російській загрозі. "Обмін отриманими даними з українськими військовими здійснюється в обсягах і порядку, затверджених документами про співпрацю між НАТО і Україною", - йдеться у повідомленні.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...