Восьминоги навчилися використовувати медуз в якості зброї (відео)

Молюск поїдає свою жертву, залишаючи жала медуз для майбутнього полювання і захисту від хижаків.

Восьминіг. Фото: alexx1978.com.

Восьминоги використовують мертвих медуз як зброю. Вчені з Дослідницького центру при Акваріумі Монтерей Бей в Каліфорнії виявили це, переглядаючи відео з восьминогами виду Alloposida. Про своє відкриття дослідники повідомили в журналі Scientific Reports, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Вчені помітили у деяких восьминогів дивні нитки і припустили, що вони полюють на медуз, їдять їх і залишають частини, що жалять.

Потім восьминоги використовують ці частини, щоб полювати і захищатися від хижаків. Самі восьминоги не відчувають отрути медуз.

Вчені також зазначили, що у восьминогів досить високий інтелект, тому це цілком реально. До того ж схожі випадки були і раніше.

Наприклад, восьминіг тремоктопус фіалковий (Tremoctopus violaceus) є стійким до отруйної фізаліс, тому часто використовує її як засіб для захисту і нападу.

Ексгравець Арсенала заявив, що український футболіст може стати найкращим вінгером АПЛ

четвер, 16 травень 2024, 23:29

На думку Гаеля Кліші, перші півтора року українця в «Челсі» виявилися складними, зокрема й через ситуацію в його рідній країні, передають Патріоти України. Колишній захисник Арсенала вважає, що у Мудрика є всі якості, щоб стати найкращим вінгером АПЛ у...

На Закарпатті священнику УПЦ МП заборонили у служінні через... демонстрацію статевих органів

четвер, 16 травень 2024, 22:52

Днями у Мережі з'явилися відео, де священник Свято-Георгіївського "Кривського" чоловічого монастиря Хустської єпархії УПЦ МП Віктор Шпілька демонстрував статеві органи, передають Патріоти України. Після розголосу в соцмережі та суспільного резонансу в ...