Щоб збудувати черговий гіпермаркет: У Києві "винахідливі" забудовники по-звірячому й протизаконно вбили ліс (фото, відео)

Зловмисники свердлили дрилем або шуруповертом по кілька глибоких отворів в стовбурі дерева. Далі заливали туди отруйні хімікати і спеціально закупорювали отвори мастикою, щоб рідина не випаровувалася.

Фото:facebook

У кварталі, який знаходиться між Броварським проспектом, вул. Кіото, торговим комплексом "Леруа Мерлен" і метро "Лісова" в Києві невідомі знищили сотні сосен. Про це в Facebook повідомили активісти "Центру моніторингу влади", зазначають Патріоти України.

"Лісовий масив спершу став рудого кольору ще в червні, а зараз усі дерева загинули одночасно. Як їх вбивали? Свердлили дрилем або шуруповертом по декілька глибоких отворів у стовбурі дерева. Далі заливали туди, ймовірно, арборициди - отруйні хімікати, споріднені до гербіцидів, для спрямованого знищення деревно-чагарникової рослинності, небажаної в певних фітоценозах чи, наприклад, гідротехнічних спорудах. Далі закорковували отвори замазкою, щоб рідина не випаровувалась. І так було зроблено з кожним із близько чотирьохсот дерев на цій ділянці.

Нащо це робилось, можна тільки здогадуватись. Вочевидь, ділянка комусь приглянулась і тут планували збудувати якийсь черговий епіцентр чи ашан. А ліс спеціально довели до такого стану, щоб потім його було легше відібрати у лісопаркового господарства. Зі слів робітників Дарницького ЛПГ, заява в поліцію написана", - йдеться в повідомленні.

Депутат Київради Олексій Новіков опублікував відео з місця події.

Правила нарахування пенсій в Україні: Кому за новим законом не зарахують стаж за останні 10 років

понеділок, 29 квітень 2024, 23:50

Відповідно до нових змін у законодавстві, українцям, які працювали за кордоном, спростили облік страхового стажу. Однак деяким особам до стажу можуть не зарахувати останні 10 років, повідомили у Міністерстві соціальної політики, передають Патріоти Укра...

Торгівля людьми на Одещині: Спритна "пані" відправляла жінок у рабство до сусідньої країни (фото)

понеділок, 29 квітень 2024, 22:55

В Одеській області викрили і ліквідували міжнародний канал торгівлі людьми, який організували 56-річна місцева жителька. Вона заманювала жінок у Румунію, де ті потрапляли у трудове рабство. Про це повідомляє Держприкордонслужба, передають Патріоти Укра...