Вражаючі фото: У Мережі показали, як виглядає "відділення пекла" на Землі

Місто є прикладом того, як швидко Земля може приховати всі сліди людства.

Централія. Фото: ЗМІ.

Американський фільм жахів "Сайлент Хілл" викликав чимало обговорень, а в основі його сюжету було реальне місто в США - Централія. Саме містечко в Пенсільванії можна назвати "відділенням пекла" на Землі, адже його історія досить моторошна, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Міське звалище традиційно спалювало відходи на початку травня 1962 року. Команда з п'яти пожежних добровольців вирушила на утилізацію і підпалила завали, після чого погасила вугілля. Однак через їх необачність тліюче вугілля провалилося в покинуту шахту, звідки вогонь заполонив всю мережу старих шахт. Місто намагалося зупинити пожежу 5 разів, проте не зуміло, на вулицях стояв задушливий запах. Від чадного газу загинули 10 осіб.

Однак цілих 17 років до 1979 року жителі Централії і не здогадувалися про масштаби полум'я. Про це стало відомо тільки завдяки місцевому власнику бензоколонки, який перевіряв рівень палива в підземному баку. Тоді прилад показав температуру в 78 градусів Цельсія. Саме в цей день місцеві жителі зрозуміли, що фактично живуть майже на вулкані.

Однак і до 1981 року це було лише проблемою міста. Поки 12-річний хлопчина Тодд Домбоскі не провалився у величезну яму в 45 м, яка раптово виникла прямо під його ногами. На щастя, його встиг витягнути брат. Саме ця подія стала кінцем для Централії: хлопець провалився на очах у інспекторської команди, в яку входили міський прокурор і сенатор штату. Тому через три роки після інциденту американський конгрес надав 43 млн доларів на те, щоб переселити всіх жителів Централії. Однак було кілька сімей, які категорично відмовилися від нормального життя.

Зараз у "відділенні пекла" живе всього сім осіб. Кілька років тому більшість будинків було знесено, а тепер на їх місці просто зелений луг.

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця Азовсталі Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...