Врятувати людину: Унікальною операцією кардіохірург з Німеччини врятував життя бійцю АТО (відео)

У медиків йде своя війна – проти смерті, за життя. Честь їм і слава!

Німецький кардіохірург Ярослав Бенедикт під час унікальної операції. Фото: obozrevatel.comКардіохірург з Німеччини Ярослав Бенедикт прилетів в Україну провести єдину операцію за власною новітньою технологією і поділитися нею з українськими кардіохірургами, пишуть Патріоти України про повідомлення на сайті Нескучные новости.

Операцію німецький фахівець робив бійцю АТО Аркадію Радченку, в якого після року на фронті діагностували порок серця - аневризму аорти. Головна артерія в організмі могла розірватися в будь-який момент і забрати життя.

Про цю історію бійця Бенедикт дізнався від українських лікарів, які зараз проходять стажування в Німеччині. Він погодився прилетіти в інститут імені Шалімова, щоб провести єдину операцію за власною новітньою технологією і поділитися нею з українськими кардіохірургами.

Лікар спочатку змоделював клапан, наближений до природного. Як зазначають його колеги, це не просто ювелірна робота - це вищий пілотаж в кардіохірургії.

Бенедикт використовує сайзер - свій винахід: за допомогою лекал підбирають такі розміри заслінок серцевого клапана, які максимально підходять пацієнтові. Стерильною лінійкою і олівцем за лекалом кардіохірург буквально викроює нові заслінки серцевого клапана з новітнього матеріалу. Далі видаляють зношену ділянку аорти і замінюють її трубкою, яка має всі властивості головної судини організму. Починається запуск вже оновленого серця.

Кардіохірург з Німеччини був задоволений роботою всієї української команди. Він зазначив, що українські кардіохірурги після сьогоднішньої практики і подальшого стажування в Німеччині зможуть проводити такі операції і в Україні.

"Це все за допомогою цих сайзер. Я придумав свої лекала, тому що в Європі не було нічого схожого сертифікованого. Коли я провів кілька успішних операцій - це додало мені ентузіазму. Я зрозумів: я можу це робити", - розповів Бенедикт. Також лікарі пообіцяли, що після відновлення колишній боєць забуде про серцеві проблеми назавжди і зможе жити повноцінним життям.

Яка категорія українців може достроково вийти на пенсію і отримувати виплати - пояснення

понеділок, 29 квітень 2024, 8:52

В Україні певна категорія громадян може вийти на пенсію достроково. Перелік осіб, які мають на це право та умови призначення таких пенсій визначено статтею 115 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" Про це розповіли у Пе...

Вперше на конкурсі краси високого рівня перемогла 60-річна жінка. Прекрасна аргентинка, що випередила 34 молоденькі кандидатки, розкрила секрет блискучої зовнішності

понеділок, 29 квітень 2024, 8:15

Днями відбувся конкурс краси "Міс Всесвіт Буенос-Айрес". Його переможницею вперше за історію подібних конкурсів стала 60-річна жінка, яку звати Алехандра Родрігес. Вона обійшла 34 кандидаток, які набагато молодші за неї. Про це пише видання Independent...