Врятувати людину: Унікальною операцією кардіохірург з Німеччини врятував життя бійцю АТО (відео)

У медиків йде своя війна – проти смерті, за життя. Честь їм і слава!

Німецький кардіохірург Ярослав Бенедикт під час унікальної операції. Фото: obozrevatel.comКардіохірург з Німеччини Ярослав Бенедикт прилетів в Україну провести єдину операцію за власною новітньою технологією і поділитися нею з українськими кардіохірургами, пишуть Патріоти України про повідомлення на сайті Нескучные новости.

Операцію німецький фахівець робив бійцю АТО Аркадію Радченку, в якого після року на фронті діагностували порок серця - аневризму аорти. Головна артерія в організмі могла розірватися в будь-який момент і забрати життя.

Про цю історію бійця Бенедикт дізнався від українських лікарів, які зараз проходять стажування в Німеччині. Він погодився прилетіти в інститут імені Шалімова, щоб провести єдину операцію за власною новітньою технологією і поділитися нею з українськими кардіохірургами.

Лікар спочатку змоделював клапан, наближений до природного. Як зазначають його колеги, це не просто ювелірна робота - це вищий пілотаж в кардіохірургії.

Бенедикт використовує сайзер - свій винахід: за допомогою лекал підбирають такі розміри заслінок серцевого клапана, які максимально підходять пацієнтові. Стерильною лінійкою і олівцем за лекалом кардіохірург буквально викроює нові заслінки серцевого клапана з новітнього матеріалу. Далі видаляють зношену ділянку аорти і замінюють її трубкою, яка має всі властивості головної судини організму. Починається запуск вже оновленого серця.

Кардіохірург з Німеччини був задоволений роботою всієї української команди. Він зазначив, що українські кардіохірурги після сьогоднішньої практики і подальшого стажування в Німеччині зможуть проводити такі операції і в Україні.

"Це все за допомогою цих сайзер. Я придумав свої лекала, тому що в Європі не було нічого схожого сертифікованого. Коли я провів кілька успішних операцій - це додало мені ентузіазму. Я зрозумів: я можу це робити", - розповів Бенедикт. Також лікарі пообіцяли, що після відновлення колишній боєць забуде про серцеві проблеми назавжди і зможе жити повноцінним життям.

Сеул вимагає у МОК гарантій що таке більше не повториться У Парижі а церемонії відкриття Олімпійських ігор Південну Корею представили як КНДР

субота, 27 липень 2024, 15:30

У Міжнародному олімпійському комітеті попросили вибачення. Під час церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор 26 липня у Парижі спортсменів із Південної Кореї оголосили представниками Корейської народно-демократичної республіки, тобто Північної Коре...

Рік полярних сяйв: Астронавт NASA показав приголомшливі кадри з орбітальної станції, що зафіксували дивовижне природне явище (відео)

субота, 27 липень 2024, 15:15

У NASA показали нові кадри з борту Міжнародної космічної станції: на камеру потрапили полярні сяйва, зірки та швидкий метеор. Відео записав астронавт, командир місії SpaceX Crew-8 Метью Домінік, передають Патріоти України з посиланням на Space.com. . ...