Все-таки чекають на "русский мир"? У Сєвєродонецьку тіла загиблих бійців "Айдару" відмовилися приймати у морг, - волонтерка

За її словами, очевидці інциденту були вражені тим, що відбувається, бо в Донецькій області не стикалися з подібними ситуаціями.

Ілюстрація:РБК

У Сєвєродонецьку на Луганщині 23 серпня працівники місцевого моргу і співробітники міського відділу Нацполіціі відмовилися приймати тіла чотирьох українських військових (батальйон «Айдар»), які загинули вчора вранці в бою під Кримським. Про це повідомила сєвєродонецька волонтерка, передають Патріоти України.

Як повідомила жінка, тіла привезли в машині медичної служби «Айдара» в морг Сєвєродонецька. Між тим, місцеві правоохоронці та працівники моргу відмовилися приймати загиблих, порадивши відвезти їх в Новоайдар. Весь час, поки йшли суперечки, тіла знаходилися в машині в спеку.

"Проблема и сложность одна: ни городской ни областной власти ВСУ не нужны здесь. Все как в 14-ом. Сами. Сами договаривались с ритуальной службой (потому что там директор Патриот), сами искали чертовых СИМИКов, опять же через Киев. Сами договаривались за морг. Когда вечером около пяти тела привезли в морг — там сказали без полиции не примут, на что «полициянты» городские ответили: погибли в Попаснянском районе, вот и везите их в Новоайдар. Айдаровцы с ними сами пытались говорить. Потом поняли, что бесполезно, позвонили мне. Пришлось звонить в прокуратуру, генералам, замам и еще куче людей. Машина с телами еще три часа стояла на жаре, но уже возле горотдела", - розповіла волонтерка.

Тільки після того, як в хід пішли всі важелі, за допомогою яких можна було вплинути на ситуацію, тіла загиблих все-таки прийняли в морзі Сєвєродонецька.

"Мне пообещали, что вот сегодня, вот скоро, мы делаем все как можно скорее, стараемся. Сейчас дождемся звонка из Попаснянского отдела о фиксации, и тогда вы поедете в морг. Я сказала, что буду стоять с ними, пока не решится все. В 19:40 подъехала машина на черных номерах (наверное, это была прокуратура). Вышел мужчина, сказал: «Езжайте за нами». Тела увезли в морг Северодонецка", - каже жінка.

За словами волонтерки, очевидці інциденту були вражені тим, що відбувається, бо в Донецькій області не стикалися з подібними ситуаціями.

"Ребята сказали, что в Донецкой области никогда с таким не сталкивались. Все сразу шли им на встречу. В первую очередь занимались погибшими и ранеными, а потом решали свои «государственные» дела. В Севере как в вакууме", - нарікає жінка.

Вона також повідомила, що одному із загиблих «айдарівців» було всього двадцять років: "Там мальчишка, 20 лет… Голова отдельно, руки, ноги… Запах".

За словами жінки, в Сєвєродонецьку віддати данину пам'яті і поваги загиблим українським військовим - проблематично.

"Не лояльных к ним людей они всех убрали из города, перевели, уволили. Раньше всем занимался военком, все сам решал, со всеми службами, если нужно оплачивали своими деньгами. не важно из какого города и подразделения был погибший. Последнего погибшего Северодончанина — мы хоронили за собранные людьми и побратимами деньги. Власть отморозилась полностью. На похороны приперся только мер с венком. Постоял и свалил. Даже на кладбище не поехал. От военкомата — только почетный караул и салютная группа. Все атошные программы — остановили, даже не профинансировав их", - каже волонтерка

Джерело: Informator.media

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...