Всі фашисти однакові: "Зачем в России сжигают книги? Дальше будут люди?" - російський історик

Спалювання книг - старий прийом, спрямований на те, щоб люди припинили аналізувати і просто слухали вождя.

Ілюстрація:snob.ru

Навіщо владі РФ спалювати книги, видані за підтримки фонду американського фінансиста і філантропа Джорджа Сороса, і до чого це може призвести, пояснив російський історик Андрій Зубов. Про це він розповів виданню Апостроф, зазначають Патріоти України.

У Німеччині свого часу антинацисти, той же Дітріх Бонхеффер, говорили про те, що коли в країні в травні 1933 року почали спалювати книги, то наступними будуть люди. І згодом це підтвердилося: адже людей потім справді спалювали в таборах. Так що такі події в сучасній Росії - жахливі.

За радянських часів книг також спалювали удосталь. Але в той же час нас вчили: любіть книгу - джерело знань. А зараз ці джерела знань знищують. Книгу взагалі не можна знищувати! Тому що вона - носій певної інформації та думок, які повинні бути доступні людині навіть якщо вони неправильні або брехливі. Нехай люди читають і самі з'ясовують, де брехня, а де - правда.

Знищення книг означає, що існує хтось, хто краще за тебе знає, що потрібно читати, а що ні. А хто ж цей "хтось"? Він що, великий мудрець? Ні!

Це якийсь чиновник, який у десять разів гірше освічений, ніж я. Чому ж він диктує, що мені читати, а що ні? Відповідно, це нав'язування суспільству не максимуму, а мінімуму культури. Це дуже поганий шлях. Це дорога, яка веде до перетворення людини в плоску, двомірну істоту.

Це старий прийом, спрямований на те, щоб люди припинили аналізувати і просто слухали вождя. У Сталіна, наприклад, в кабінеті були всі ті книги, які знищувалися по всій країні. Він собі їх дозволяв читати, а іншим ні. Нинішні ж чиновники, що віддають наказ про знищення книг, швидше за все, взагалі книжок не читають.

Ну, а що стосується безпосередньо Фонду Сороса, то я можу сказати, що сам видавав через нього книги. Отримував гранти від цієї організації.

Мої книги з історії доісторичних релігій видав Фонд Сороса, а потім їх перевидав МДІМВ (Московський державний інститут міжнародних відносин, - ред). Чому, в такому разі, книги, видані фондом Сороса, потрібно знищувати, а випущені МДІМВ ні? Це якийсь абсурд.

Вибрали Фонд Сороса тому, що це організація, яка фактично заборонена в Росії. І це незважаючи на те, що в самій РФ мало хто зробив стільки для країни, як Джордж Сорос. Скільки вчених залишилися в Росії завдяки його фонду!

Тому що він давав гранти спеціально, щоб люди не виїжджали в пошуках грошей на Захід, а залишалися в РФ і вчили російських дітей та студентів. Причому ці зусилля обпльовані людьми, які самі тільки крадуть.

Самі вони нічого для країни не зробили. Це злодії, які управляють Росією. Тим часом, людей, які багато зробили для Росії, вони оголошують ворогами, а книги, видані за їх сприяння, знищують.

Те, що зараз відбувається - сумно. Слід згадати, що книги знищують зараз у Воркуті. Найімовірніше, цією непривабливою справою займаються діти й онуки чекістів, які розстрілювали людей (під час сталінських репресій засуджених розстрілювали у тюрмах Воркути, - ред).

Вони тепер працюють у бібліотеках, інститутах, відділах освіти тощо. Це вони знищують книги. Не виключено, що ці люди будуть раді займатися тим, що робили їхні діди - знищенням людей.

Адже пастор Дітріх Бонхеффер був більш ніж правий, коли говорив, що ті, хто починають знищувати книги, завершують свій шлях знищенням людей. Сам він був убитий за наказом Гітлера в квітні 1945 року ...

Пам'ять не фіксує час? Ось про що дізнався француз, який 63 дні прожив у темряві без зв'язку з людьми

субота, 4 травень 2024, 6:30

85-річний Мішель Сіфр дійсно зумів зробити собі ім'я серед диваків планети. У 1962 році тоді ще 23-річний юнак вирішив позбавити себе світла, людей та годинника на два місяці, передають Патріоти України. Французький дослідник хотів дізнатись, як відсу...

Страсна субота - наймістичніший день Великого посту: Що не можна робити в цей день

субота, 4 травень 2024, 5:00

У Вдень у Велику суботу в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі щороку очікують на сходження Благодатного Вогню, частки котрого.у наші часи швидко розповсюджуються православним світом. За день до Великодня християни східного обряду зустрінуть Велику, або...