Всі на місці, всі при посадах: У Кривому Озері проігнорували команду Хатії Деканоїдзе

Звільнили лише тих, хто виїжджав на затримання Олександра Цукермана. Всіх інших залишили на своїх місцях. Хоча місцеві жителі стверджували, що в Кривоозерському райвідділі кругова порука і непричетних до корупції і тортурів там немає.

Поліція у Кривому Озері і далі працює на своїх посадах. Фото:24tv.ua

Співробітники райвідділу поліції в Кривому Озері продовжать службу. Хоча ще тиждень тому голова Нацполіціі Хатія Деканоїдзе після вбивства поліцейськими Олександра Цукерман заявляла, що всі старі працівники райвідділу будуть звільнені. Про це пишуть Подробности, передають Патріоти України.

А сьогодні в миколаївському главку вже відрапортували, що лише 6 співробітників підлягають скороченню, всі інші будуть працювати.

Як відомо, на наступний день після вбивства Олександра Цукермана і штурму місцевими жителями райвідділу поліції в Кривому Озері Хатія Деканоїдзе особисто приїхала в селище.

Відразу заявила: таких недбайливих поліцейських потрібно покарати, а всіх співробітників райвідділу - звільнити.

"Буде призначено керівника. Потім він сформує нову команду, а всі ті, які працювали тут досі, вони більше не будуть працювати в Національній поліції України", - заявила глава Національної поліції України Хатія Деканоїзде.

Але насправді виявилося не все просто. Звільнити співробітників просто так не можна, кажуть у місцевому главку поліції. Тому місцевим кадровикам довелося розбиратися, як виконати команду Деканоїдзе. З кожним поліцейським провели додаткові співбесіди. І ось результат.

"Зараз вже відібрані з тих людей, які там працювали, близько 20 осіб, які можуть продовжувати службу. Інші ніби звільнені. Там вже є 6 таких працівників. Залишити Криве Озеро без поліції теж неможливо", - прокоментував начальник управління кадрового забезпечення ГУНП України Миколаївської області Олексій Попков.

Виходить, звільнили лише тих, хто виїжджав на затримання Олександра Цукермана. Всіх інших залишили на своїх місцях.

Хоча місцеві жителі стверджували, що в Кривоозерському райвідділі кругова порука і непричетних до корупції і тортурів там немає.

З сьогоднішнього дня в Миколаєві почали набирати нових слідчих і дільничних з числа цивільних. Після переатестації, в області їх катастрофічно не вистачає. Звільнено майже 30% співробітників, а оголосити конкурс не могли через зволікання в Міністерстві.

Тільки вчора міністр внутрішніх справ призначив свого представника в конкурсну комісію.

"Весь процес відбору займе від 2 до 6 місяців, в залежності від кількості конкурсантів. Всі кандидати, які успішно пройдуть конкурсний відбір, будуть спрямовані на курси первинної підготовки тривалістю до 5 місяців", - заявив начальник управління кадрового забезпечення ГУНП України Миколаївської області Олексій Попков .

Тобто нові слідчі і дільничні, замість звільнених на початку літа, вийдуть на роботу приблизно через рік. Ну а як сприймуть мешканці Кривого Озера той факт, що штат райвідділу практично не змінився, поки можна тільки здогадуватися.

У Запоріжжі підлітки-акробати зірвались з висоти під час виступу в цирку: Поліція розповіла подробиці

неділя, 28 квітень 2024, 16:15

Правоохоронці встановлюють обставини нещасного випадку в Запорізькому державному цирку. Про це повідомили на сайті Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, передають Патріоти України. Ситуація сталася під час виконання гімнастич...

Пам'ятник вже виготовлено: Одеса відмовила у встановленні погруддя Герою, який підірвав разом із собою Генічеський міст на початку повномасштабного вторгнення (фото)

неділя, 28 квітень 2024, 15:18

Історико-топонімічна комісія при виконавчому комітеті Одеської міської ради відмовила у встановленні погруддя Віталія Скакуна, який на початку повномасштабного вторгнення підірвав разом із собою Генічеський міст, щоб зупинити ворога. Про це повідомив г...