"Вспомните конец тех, кто начал против церкви воевать: сдохли, как собаки", - кримський архієпископ - окупантам

На материковій Україні активісти вже готові допомогти із захистом церковного майна та приміщень.

Архієпископ Климент. Фото: sillacinema.com.

Архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ Київського патріархату Климент 31 січня в кафедральному соборі УПЦ КП звернувся до парафіян із закликом молитися про долю церкви, яка зараз зазнає переслідувань з боку окупаційної влади Криму. Як повідомив кримський журналіст Олександр Польченко, архієпископ Климент відслужив літургію на честь святих рівноапостольних князів Володимира і Ольги, після якої парафіяни запитали про подальшу долю УПЦ КП в Криму, передають Патріоти України з посиланням на Крим.Реалії.

"Я год молчал, второй, но хамства Руслана Бальбека (так называемый "вице-премьер" Крыма - Ред.) я не потерплю. 13-го января он решил со мной разговаривать немножко на повышенных тонах. Четырнадцатого (января - Ред.) - решение суда. Так пусть знает: мы здесь 20 лет, а они приходят - и уйдут. Церковь будет - их не будет. На моей стороне Бог, закон и все документы. А те аферисты… пусть вспоминают конец тех, кто начал против церкви воевать: сдохли, как собаки", - сказав архієпископ Климент.

Польченко наводить слова архієпископа, який нагадав, що неодноразово просив "дати людям молитися" і не відбирати церковне майно в Криму. "Все имущество, которое забирают через суды, будет возвращено на материковой Украине через имущество Московского патриархата. Я прошу, чтобы здесь остановились, и оставили в покое, иначе может беда, быть ведь уже переселенцы готовы создавать инициативные группы на материке, защищать УПЦ КП в Крыму за счет Московского патриархата", - заявив Климент.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...