Встигнути б на Мальдіви: Дуже скоро Світовий океан поглине безліч територій і навіть деякі країни

Серед вразливих місць в Україні екологи називають деякі південні частини, порти і частково Одесу, а також територію Вилкового.

Мальдіви можуть зникнути з лиця землі. Фото: mibsgroup.ua.

Льодовики зараз тануть з величезною швидкістю, що призводить до підвищення рівня Світового океану. А за цим підуть величезні затоплення, зокрема, з лиця землі зникнуть Мальдівські острови. Про це розповіла координатор проекту зі змін клімату Національного екологічного центру України Ірина Савчук, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"На майбутнє, звичайно, прогнози невтішні. З таненням льодовиків, яке зараз відбувається з величезною швидкістю, набагато швидше, ніж припускали вчені, буде підвищуватися рівень Світового океану. Коли цей процес запущений, його вже неможливо зупинити", - розповіла Савчук.

Вона зазначила, що це призведе до величезних затоплень в світі, і існують карти, де показано, як будуть затоплені прибережні зони.

"Буквально будуть затоплені деякі держави, які дуже низько розташовані над рівнем моря. До таких відносять багато країн світу. Навіть якщо дивитися карту України, то серед уразливих місць - деякі південні частини, порти і частково Одеса, а також територія Вилкового. Там дуже багато буде затоплено, тому що вона лежить дуже низько", - прокоментувала еколог.

Савчук додала, що, якщо говорити в світовому масштабі, серед великих шматків територій під воду піде майже весь Бангладеш, дуже багато узбережжя.

"Наприклад, Мальдіви, і багато малих островів, вони вже зараз йдуть під воду. Навіть якщо підвищення температури в світі зупиниться на існуючому рівні 1,5 градуса, для них це все одно є катастрофічним, навіть при такому потеплінні їх уже не стане. І вже зараз ведуться переговори про те, куди буде переселятися населення цих островів ", - сказала Савчук.

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...

Космічний прорив: У NASA для для польотів до інших планет створили революційний двигун на ефекті Холла

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:32

Космічне агентство США шукає партнерів для впровадження своєї технології в космосі.NASA представило абсолютно новий електричний двигун, призначений для невеликих космічних апаратів. Нову рухову систему, субкіловатний двигун на ефекті Холла H71M викорис...