"Ви ж розумієте, що це субота. До вас ніхто не прийде": Вдова бійця АТО поскаржилася, як їй не дають організувати прощання з чоловіком-нацгвардійцем

​Мешканка Дніпра розповіла про жахливе відношення Нацгвардії і адміністрації міста до пам'яті її загиблого чоловіка.

Ігор Турков. Фото:facebook

Вдові бійця батальйону "Донбас" Ігоря Туркова, зниклого безвісти під час бою в селі Логвинове Донецької області взимку 2015 року, не давали організувати в рідному місті прощання з чоловіком. Про це вона розповіла Апострофу, передають Патріоти України.

Воїна шукали майже три роки. Проте близькі і побратими вірили, що Ігор Турков у полоні. Дружина і троє дітей бійця АТО сподівалися на краще. Але в кінці вересня 2017 року пошуковики знайшли в Донецьку тіло невпізнаного захисника України, пізніше ідентифіковане як тіло зниклого безвісти 49-річного нацгвардійця Ігоря Туркова.

23 вересня Надія Туркова дізналася від слідчого, що згідно з ДНК-експертизою, привезене пошуковими системами з Донецька тіло належить її чоловікові Ігорю. Її запевнили, що Нацгвардія України візьме на себе всі витрати з поховання її чоловіка. День похорону був призначений 7 жовтня, але через день Надії подзвонили з проханням перенести дату.

"Я не буду називати прізвищ, скажу тільки, що дзвонив один волонтер, від імені Нацгвардії. Почав мені говорити, мовляв, ви ж розумієте, що 7 число - це субота. А в суботу Нацгвардія вихідна. І обладміністрація вихідна. І до вас ніхто не прийде", - розповіла жінка. За словами Надії, їй сказали, що 6 жовтня будуть ховати якогось МНСника, тому похорон потрібно перенести на цей день, щоб їх ховали разом.

Через якийсь час їй знову зателефонували, в цей раз з Нацгвардії. Жінці повідомили, що похорон переносити не потрібно, він, як і було заплановано, пройде 7 жовтня. Однак разом з Турковим ховатимуть і загиблого співробітника МНС. Більш того, Надії відмовили в проханні організувати прощання з чоловіком в місті, заявивши, що місця немає.

"А ще я подзвонила генералу НГУ до Києва. Він спочатку мені казав, що не може нічого зробити, що це наші місцеві чиновники вирішують. Сказав мені одну дуже неприємну річ, яка мене взагалі добила, чесно кажучи ... І тільки коли я розридалася в трубку , пообіцяв вирішити питання. І, як я розумію, вирішив", - розповіла жінка.

За словами вдови, вона має намір домагатися організації для чоловіка гідного похорону. "Я дуже переживаю. Не знаю, як все пройде. Прийдуть люди чи ні. Адже мені говорили: "Ну, ось що ти робиш? Навіщо це на площі? Ти думаєш, що хтось прийде? Краще б десь тихенько, для своїх тільки ... А я відповідаю: слухайте, та навіть якщо тільки одна наша сім'я прийде, і слава Богу! Ми скажемо добрі слова. А я буду в усі мікрофони кричати, щоб всі чули, який у мене був чоловік!"- додала Надія.

Прощання з Ігорем Турковим відбудеться 7 жовтня об 11:00 біля Дніпропетровського академічного театру опери та балету (проспект Дмитра Яворницького, 72-А) .

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...