Україна вирвалася у європейські лідери за потужністю авіації МВС (фото, відео)

Перші два французьких вертольоти Airbus H225 Super Puma — вже на службі у Національної гвардії України та ДСНС.

Airbus H-225. Фото: Фейсбук.

Авіабезпека в Україні — третя в Європі за потужністю разом із Німеччиною і Францією. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Twitter МВС, зазначивши, що вертольоти, які вилетіли напередодні із заводу в Німеччині, вже в Україні, передають Патріоти України.

"Перші два французьких вертольоти Airbus H225 Super Puma — вже на службі у Національної гвардії України та ДСНС. А буде 55 вертольотів для системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС України, яку представляємо сьогодні. Третя у Європі за потужністю разом із Німеччиною і Францією", — написав він.

Як повідомляє "112 Україна", презентація вертольотів відбулася в аеропорту Бориспіль за участю президента України Петра Порошенка. "Сьогоднішній день - це визначна подія, це яскраве свідчення зміцнення матеріальної бази для наших прикордонників, рятувальників, для Нацгвардії, і символ нашої ефективної співпраці між Україною і ЄС взагалі, між Україною, Францією і Німеччиною", - заявив глава держави.

Президент зазначив, що в Україна отримає також бойові вертольоти Airbus, які зміцнять ЗСУ і розширять можливості українських військовослужбовців щодо захисту суверенітету, територіальної цілісності і незалежності країни.

Аваков також розповів, що Україна створить власний сервісний центр для отриманих вертольотів. "Ще один вкрай важливий момент - у нас в Україні буде розташований центр технічного обслуговування цих вертольотів, що дозволить обслуговувати не тільки свої машини, а й приймати замовлення європейських партнерів", - підкреслив він.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...