"Вибачте, я більше так не можу. Я його вбила. Мама": Життя жінки, яка скинула чоловіка з вікна, було нестерпним

Сусіди розповіли трагічні подробиці про життя киянки, яка любила свого чоловіка, але пішла на злочин, морально не витримавши життя з коматозником.

Жінка  викинула свого лежачого чоловіка з 8 поверху. Фото: КП в Україні.

Киянка, яка викинула свою тяжкохворого чоловіка з вікна і хотіла накласти на себе руки, перебувала в дуже важких матеріальних і психологічних умовах. Сусіди розповіли, що сім'я до невиліковної хвороби чоловіка жила звичайним життям, пишуть Патріоти України з посиланням на КП Україна.

Подружжя жило в типовій дев'ятиповерховій гостинці. Останні вісім місяців 49-річна жінка була "прикута" до ліжка 51-річного чоловіка Василя.

Сусіди розповідають, що парою вони стали на початку 90-х років. Жили спочатку в гуртожитку, а потім отримали квартирку в гостинці на восьмому поверсі, народили двох дочок.

"Василь газозварником працював. Через це якісь у нього проблеми із легенями почалися. Кілька років тому отримав третю групу інвалідності. А в минулому році стався інсульт. Ставало дедалі гірше і гірше. Трепанацію черепа зробили, думали, допоможе, а Вася у кому впав. Чисто живий труп! - розповідає одна з сусідок сім'ї. - Ніна колись бухгалтером працювала, але втратила місце і пішла прибиральницею. Але і звідти довелося звільнитися, щоб за Васею доглядати".

Дочки допомагали матері, але в основному грошима. Дівчата жили окремо, будували своє майбутнє.

Ніна домоглася для чоловіка першої групи інвалідності, проте лікарі розводили руками - більше нічого зробити не можемо. Надіслати чоловіка за кордон на реабілітацію не було можливості. Допомоги дочок і пенсії по догляду за хворим ледь вистачало на ліки та їжу.

Василя потрібно було годувати кожні дві години - трішки через спеціальний зонд. Продукти слід ретельно перемелювати у блендері й міняти катетер. А ще хворого потрібно часто перевертати, щоб не було пролежнів.

Родині чим могли, допомагали сусіди, родичі. Невелику квартирку після нещастя довелося переобладнати, встановити спеціальне ліжко для коматозника і системи його життєзабезпечення.

"Пам'ятаю, прийшла одного разу до них у гості, кажу Васі: "Привіт, куме". А у нього сльоза покотилися з ока. Говорити нічого не міг, але, мабуть, реагував якось на те, що відбувається, - розповідає Наталя, родичка сім'ї. - Ніна хороша людина, для чоловіка все робила. М'ясо, рибку йому купувала. Сама не доїдала, схудла сильно. Вона його правда любила. Напевно, здалася психологічно".

"Навіть не знаю, як вона його підняла, пронесла. Вона така тендітна! Василь голяка лежав чи не весь час у ліжку. А кажуть, що мертвий він був у костюмі. Так ось Ніна його проводила", - кажуть сусіди, що не ображають жінку, не звинувачують, тільки і говорять: "Здалася, не витримала".

У прес-службі столичної поліції розповіли, що щодо жінки відкрито кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство". Їй загрожує до 15 років в'язниці, але перш їй повинна бути призначена судово-психіатрична експертиза.

Завідувач реанімаційним відділенням столичної Лікарні швидкої медичної допомоги Ігор Малиш вважає, що жінці самій потрібна допомога.

"В Україні вся тяжкість догляду лягає на родичів. А це дуже важкий обов'язок. І фізично, і перш за все психологічно. Тому що люди розуміють: сили закінчуються, а за допомогою звернутися нікуди. Ця жінка не винна, вона зійшла з розуму. Її не можна судити, її потрібно лікувати", - упевнений він.

Нагадаємо, 21 березня киянка підняла свого лежачого чоловіка з ліжка, підтягла до вікна на кухні і виштовхала з нього. Перед тим як попрощатися із чоловіком, залишила записку дочкам: "Вибачте, я більше так не можу. Вибачте. Мама. Це я зробила. Я його вбила".

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...