Вибух на Одещині: з-під завалів дістали маленьку дівчинку

У результаті вибухової хвилі на місці події загинув господар будинку, його дружина з численними травмами шпиталізована до Одеської міської клінічної лікарні у важкому стані.

Наслідки вибуху. Фото: прес-служба ДСНС

14 березня о 16:53 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про те, що на вулиці Молодіжна, 52 в селищі Сухий лиман через вибух газового обладнання обвалився і зайнявся вогнем приватний житловий будинок. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Головного управління ДСНС України в Одеській області.

Вже за 14 хвилин перше пожежно-рятувальне відділення прибуло до місця події. Рятувальниками було встановлено, що одноповерховий будинок, розміром 10х10 метрів, повністю обвалився, його дах горить відкритим полум’ям на загальній площі 100 м. кв., виникла загроза розповсюдження вогню на сусідні будинки.

О 18:50 пожежа була локалізована, ведеться проливка та розборка зруйнованих конструкцій будівлі.

У результаті вибухової хвилі на місці події загинув господар будинку, його дружина з численними травмами шпиталізована до Одеської міської клінічної лікарні, стан важкий. Двоє дітей 4-х та 6-ти років опинилися під завалами у підвальному приміщенні.

О 18:59 рятувальники дістали з-під завалів чотирирічну дівчинку. Наразі вона знаходиться у Одеській міській клінічній лікарні. Пошуки хлопчика 2010 року народження тривають. За словами матері, друга дитина перебувала поруч з батьком у підвальному приміщенні.

До гасіння пожежі та рятувальної операції залучені 11 одиниць основної пожежної і спеціальної техніки та 72 чоловік особового складу. Залучена інженерна техніка та розгорнутий пункт життєзабезпечення від аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України в Одеській області.

На місці події працює мобільно-оперативна група Головного управління ДСНС України в Одеській області, родичам постраждалих надають допомогу психологи Головного управління.

Їх вивозили на катування: На Харківщині судитимуть вчительку, яка "здавала" українців під час окупації села

субота, 11 травень 2024, 6:58

У Харківській області судитимуть колишню вчительку молодших класів, яка під час окупації села "зливала" ворогу дані про українських патріотів. . Як повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури, 57-річна мешканка села Лукʼянці Харківського ра...

Війна не завада? Кремінь назвав дві області України, де в школах досі вивчають російську мову

субота, 11 травень 2024, 6:50

Уповноважений із захисту державної мови України Тарас Кремінь повідомив, що в школах Харківської та Дніпропетровської областей учні досі вивчають російську мову. За його словами, це декілька закладів освіти, 45 класів та 768 дітей. Про це посадовець ро...