Видала любов до риболовлі: ''Похований'' у США російський шпигун виявився живим

Щоб отримати право ловити рибу уздовж морського берега, Олександр Потєєв розкрив своє справжнє ім'я, дату народження, а також номер телефону, адреса електронної пошти та поштову адресу.

Олександр Потєєв. Фото: BuzzFeed.

Колишній полковник російської зовнішньої розвідки Олександр Потєєв, якого російські ЗМІ "поховали" в липні 2016 року, виявився живим, передають Патріоти України.

Як повідомляє BuzzFeed, 9 жовтня того ж року о 10:30 шпигун зайшов у Walmart у Флориді і придбав ліцензію на риболовлю. "Щоб отримати право ловити рибу уздовж морського берега, Олександр Потєєв розкрив своє справжнє ім'я, дату народження, а також номер телефону, адреса електронної пошти та поштову адресу. Дивне рішення, адже Потєєв переховувався від російських вбивць", - сказано в матеріалі.

Зазначається, що Кремль виставив Потєєв зрадником, який перед втечею в США видав мережу агентів-нелегалів, в числі яких була Анна Чапман. Через кілька років якийсь кілер за повідомленнями ЗМІ наближався до його дому.

"Повідомляючи про смерть зрадника (реальну чи ні), Кремль міг претендувати на перемогу в піарі та при цьому зробити попередження для всіх, хто думає зробити те ж саме. Раніше цього тижня ВВС повідомила про іншу можливу причину дезінформації: ця новина могла викурити жертву, змусивши зв'язатися з родичами на батьківщині", - йдеться в повідомленні.

Крім того, що Потєєв звернувся за ліцензією всього через три місяці після "смерті", він також зареєструвався виборцем на виборах 2016 роки як республіканець. А в 2017 році американські ЗМІ писали, що шпигуни США захищають російського перебіжчика.

"Цього тижня ВВС повідомила, що перебіжчиком, який знаходився у небезпеці, був Потєєв, все ще цілком живий, незважаючи на некрологи 2016 року. Джерела в розвідці підтвердили BuzzFeed, що тим перебіжчиком був справді Потєєв", - написав автор статті.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...