Виганяла "нечисту силу": На Донеччині жінка облила кип'ятком власну матір, а потім добила її молотком

Потерпіла від отриманих травм померла в приміщенні опікового відділення лікарні.

Ілюстрація:vindaily.info

На Донеччині жінка, "виганяючи" з матері нечисту силу, забила її до смерті. За клопотанням прокуратури зловмисниця була спрямована на примусове лікування. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області, передають Патріоти України.

Так, за даними відомства, Краснолиманський міський суд задовольнив клопотання Слов'янської місцевої прокуратури про застосування примусових заходів медичного характеру відносно жінки, яка вбила власну матір.

Встановлено, що жінка облила мати окропом, поки та спала на дивані. Після цього завдала множинні удари молотком по голові, намагаючись вигнати з матері "нечисту силу". Жінка від отриманих травм померла в приміщенні опікового відділення лікарні.

Дії зловмисниці кваліфіковані за ч. 2 ст. 121 КК України як умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого.

Як з'ясувалося, під час досудового розслідування, вбивство матері вона зробила, перебуваючи у хворобливому стані внаслідок хронічного психічного захворювання. На той момент вона не мала можливості усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...