Виявив дива хоробрості під Іловайськом: активісти наполягають, щоб президент надав звання "Герой України" загиблому бійцю "Донбасу"

Громадяни наполягають, що Євген Тельнов дійсно відрізнився визначними геройськими вчинками.

Євген Тельнов. Фото: newsprolife.com.ua.

На сайті Глави держави створена петиція про те, щоб присвоїти звання "Герой України" загиблому під Маріуполем в лютому 2015 року бійцю батальйону "Донбас" Євгену Тельнову. Відповідну інформацію можна знайти на президентському сайті, передають Патріоти України.

"Згідно Статуту відмінності президента України «Герой України»

«1. Звання Герой України присвоюється громадянам України за здійснення визначного геройського вчинку або визначних трудових досягнень ... ».

Тельнов Євген Львович — учасник АТО, нацгвардієць з батальйону «Донбас» (позивний «Усач»). 3-й взвод 1-ї роти окремого батальйону спецпризначення «Донбас». 29 серпня при виході з Іловайська в районі села Червоносільске батальйон потрапив під обстріл танків. У результаті — 109 бійців потрапили в полон, більше сорока п'яти — загинули. Євген Тельнов разом з 12 побратимами вийшли зі зброєю, при цьому Євген підбив два танки Т-72 і два БМП терористів. Загинув у бою під Маріуполем 15 лютого 2015 р., потрапивши у засідку", - йдеться у тексті петиції.

Проголосувати за петицію можна перейшовши за цим посиланням.

В Україну йдуть дощі та грози

понеділок, 6 травень 2024, 7:48

У понеділок, 6 травня, у західних, північних та в більшості центральних областей прогнозують дощі, подекуди грози, повідомляє Український гідрометеорологічний центр. . У понеділок в Україні хмарно з проясненнями.

Син Олега Тягнибока отримав поранення на фронті

понеділок, 6 травень 2024, 7:40

Син голови партії ВО Свобода, ексдепутата Олега Тягнибока Гордій отримав поранення на фронті. Про це у неділю, 5 травня, Олег Тягнибок повідомив у Facebook. . "Гордій каже, що тепер святкуватиме День народження двічі - день за днем, 3 і 4 травня. Свя...