Виховання зрадників та вбивць: У "ЛДНР" з дітей роблять шпигунів та залучають до тортур над українськими бійцями (фото)

Зокрема, неповнолітня дівчина із Сєвєродонецька на прізвисько "Герта" знущалася над полоненими

Праворуч - 16-річний Вадим Шніп, озброєний РПГ-18. Фото: "Обозреватель"

У так званих "Донецькій та Луганській народних республіках" юнаків та дівчат активно використовують як шпигунів та дешеву робочу силу. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Радіо Свобода".

На основі свідчень людей вдалося з’ясувати, що у складі незаконних збройних формувань "ДНР" та "ЛНР" не раз бачили хлопчиків та дівчаток віком від 16 до 18 років. Серед обов’язків дітей – охоронні функції, нагляд за полоненими у камерах та під час примусових робіт, робота на блокпостах, шпигунство.

"Приблизно 25 людей, на вигляд неповнолітніх, перебувало там, хлопців та дівчат. Я не можу стверджувати, що їм було до 16 років, але на вигляд були дуже молоді. Багато було дівчат, котрих готували бути снайперами. Була така дівчина Наталя, снайпер, в одній із наших розмов вона мені казала, що вбила дев’ять солдатів української армії", – розповів очевидець.

Також відомі випадки, коли підлітки залучаються до катувань людей. Наприклад, неповнолітня дівчина із Сєвєродонецька на прізвисько "Герта", яка знущалася над полоненими у місті Стаханов. Один зі свідків стверджує, що вона також воювала на боці "ЛНР". Причиною цього, за її словами, стало "сексуальне насильство щодо її мами" з боку "добровольців".

"Особи, котрі могли бути неповнолітніми, явно були залученими до побиття полонених", – пригадує один зі свідків. Окрім цього, часто підлітки виконують на блокпостах чи у місцях неволі різні дрібні роботи, допомагають переносити вантажі, споруджувати блокпости та укріплення. Іноді вони долучаються до незаконних збройних формувань із родичами, готують їжу і навіть отримують за це гроші.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...