Виховання зрадників та вбивць: У "ЛДНР" з дітей роблять шпигунів та залучають до тортур над українськими бійцями (фото)

Зокрема, неповнолітня дівчина із Сєвєродонецька на прізвисько "Герта" знущалася над полоненими

Праворуч - 16-річний Вадим Шніп, озброєний РПГ-18. Фото: "Обозреватель"

У так званих "Донецькій та Луганській народних республіках" юнаків та дівчат активно використовують як шпигунів та дешеву робочу силу. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Радіо Свобода".

На основі свідчень людей вдалося з’ясувати, що у складі незаконних збройних формувань "ДНР" та "ЛНР" не раз бачили хлопчиків та дівчаток віком від 16 до 18 років. Серед обов’язків дітей – охоронні функції, нагляд за полоненими у камерах та під час примусових робіт, робота на блокпостах, шпигунство.

"Приблизно 25 людей, на вигляд неповнолітніх, перебувало там, хлопців та дівчат. Я не можу стверджувати, що їм було до 16 років, але на вигляд були дуже молоді. Багато було дівчат, котрих готували бути снайперами. Була така дівчина Наталя, снайпер, в одній із наших розмов вона мені казала, що вбила дев’ять солдатів української армії", – розповів очевидець.

Також відомі випадки, коли підлітки залучаються до катувань людей. Наприклад, неповнолітня дівчина із Сєвєродонецька на прізвисько "Герта", яка знущалася над полоненими у місті Стаханов. Один зі свідків стверджує, що вона також воювала на боці "ЛНР". Причиною цього, за її словами, стало "сексуальне насильство щодо її мами" з боку "добровольців".

"Особи, котрі могли бути неповнолітніми, явно були залученими до побиття полонених", – пригадує один зі свідків. Окрім цього, часто підлітки виконують на блокпостах чи у місцях неволі різні дрібні роботи, допомагають переносити вантажі, споруджувати блокпости та укріплення. Іноді вони долучаються до незаконних збройних формувань із родичами, готують їжу і навіть отримують за це гроші.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...