Викрадали, катували, потім вбивали: У Києві затримали дуже небезпечну банду серійних вбивць

Користуючись зв'язками з робітниками Нацполіції, злочинка з посібниками катувала людей задля отримання від них підпису для переоформлення на бандитів нерухомого майна жертв

Ліквідована київська злочинна група вбивць-шантажистів. Фото з сайту golos.ua

11 травня Генпрокуратура України підтвердила, що в столиці затримана група з п'яти злочинців, які підозрюються у вбивствах та викраданнях людей. На меті у вбивць було заволодіння чужою нерухомістю. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Бізнес".

Цитата управління по зв'язкам зі ЗМІ Генеральної прокуратури: "Прекращена деятельность банды, которая, пользуясь связями с отдельными сотрудниками Главного управления Национальной полиции в городе Киеве, а также с нотариусом, похищали, длительное время удерживали, и при этом наносили побои, мучили и убивали жителей столицы с целью завладения их жильем".

У ході досудового розслідування встановлено, що у складі злочинної групи була жінка-киянка та чотири її помічники. Раніше вони неодноразово притягались до кримінальної відповідальності за тяжкі та особливо тяжкі злочини (всі - з метою користі).

Почала "працювати" група ще в 2015 році. Вони знаходили жителів Києва, які часто вживають алкоголь чи наркотичні засоби, та не мають близьких родичів. Злочинці викрадали цих людей, катували протягом довгого часу, шантажували, били, не давали їсти та пити. Таким чином вони змушували жертв передати їм права на нерухоме майно та переоформити майно на них у нотаріуса. Після цього злочинці вбивали жертв, попередньо вивозячи їх за межі Києва, щоб приховати сліди.

Затримали бандитів під час контролюємої правоохоронцями операції по викраденню людини. Покарання, яке загрожує злочинцям, - довічне ув'язнення з конфіскацією майна. Досудове розслідування ще триває.


ВМС України поповнили ще двома бойовими одиницями флоту

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:15

ВМС України провели церемонію підняття військово-морських прапорів на катерах "Ірпінь" та "Рені", які цього року передали ВМС Естонії. Подія відбулася з нагоди включення катерів до складу національного флоту України.Про це повідомляє ВМС України. Катер...

"З'являються ініціативи": Кого з українок можуть мобілізувати до ЗСУ

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:56

В Україні формують добровольчий підрозділ БПЛА для жінок, який працюватиме в тісній інтеграції з Силами оборони. Про це днями повідомив командир роти ударних БПЛА "Орден Сантьяго" Ігор Луценко, передають Патріоти України. За його словами, набір здійсню...