Викрито всеукраїнську злочинну схему: У 18 областях ювелірна мережа "відмила" 300 млн грн (фото)

У "Столичній ювелірній фабриці" спростовують чутки про їх причетність до цієї справи

Фото: "Інформатор"

У Києві працівники ДФС, ГПУ та податкової міліції викрили схему з ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, яку організував керівник всеукраїнської мережі продажу ювелірних виробів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на офіційний портал Державної фіскальної служби України.

Назва ювелірної мережі поки що не розголошується, але користувачі мережі вважають, що нею може виявитися "Столична ювелірна фабрика". Причиною таких чуток є те, що саме сайт цієї фабрики з 17 вересня призупинив роботу до 20 вересня.

Кореспонденти ПУ зв'язалися з фабрикою по гарячій лінії, де працівники повідомили: внутрішня електронна система у них дійсно не працює, але з ГПУ та ДФС це ніяк не пов'язано. Причину зупинки роботи системи працівники поки що не розголошують.

"Співробітники податкової міліції м. Києва спільно з Головним слідчим управлінням ДФС України та Генеральною прокуратурою України провели широкомасштабну операцію, в результаті якої було викрито схему з ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Організував такий «бізнес» керівник однієї з всеукраїнських мереж продажу ювелірних виробів і кілька приватних підприємців.

В рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 212 (Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) та ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) КК, було встановлено, що громадянин України організував по всій території країни мережу більше, ніж з 60 ювелірних магазинів.

Вказані магазини продавали ювелірні вироби, які були виготовлені на підконтрольному організатору схеми підприємстві з незаконно скупленого брухту золота.

В подальшому ювелірні вироби продавалися від імені низки фізичних осіб-підприємців без відповідного відображення в бухгалтерському та податковому обліках реальних доходів, отриманих від продажу.

Таким чином, зловмисники ухилилися від сплати податку на доходи фізичних осіб у розмірі понад 7 мільйонів гривень.

В даний час встановлено низку підприємців, причетних до злочинної схеми.

В результаті низки проведених обшуків в 18 областях було виявлено та вилучено по 150 кілограмів золота і срібла, ювелірні вироби на суму понад 300 мільйонів гривень, 59 печаток фізичних осіб-підприємців, причетних до злочинної схеми, більше 200 банківських карток, а також чорнову бухгалтерію.

В даний час слідчі дії тривають", - йдеться у повідомленні ДФС.

Спецкореспондент Анна Бондаренко


Бережіть голови! Сильна магнітна буря тероризуватиме українців протягом кількох днів

понеділок, 29 квітень 2024, 16:56

Квітневі магнітні бурі поволі перейдуть у травневі - магнітосфера Землі буде доволі неспокійною, передають Патріоти України. Як повідомляє «ТСН», 29 квітня очікується сонячна активність з К-індексом 5 (червоний рівень), що відповідає сильній бурі, здат...

Більшість з них потонула у Тисі: Прикордонники підрахували кількість ухилянтів, які загинули під час спроби втекти з України

понеділок, 29 квітень 2024, 16:53

Днями українські прикордонники дістали з річки Тиса тіла двох чоловіків, які, ймовірно, спробували нелегально дістатися до Румунії, аби уникнути мобілізації, передають Патріоти України. За час з початку широкомасштабної агресії росії проти України зага...