Ганьба Луценка: У ГПУ порушили справу про можливу помилковість екстрадиції Тумгоєва

За словами генпрокурора, Генеральна інспекція ГПУ спільно з ГСУ СБУ проведе всебічне та об’єктивне розслідування щодо ймовірних правопорушень з боку працівників ГПУ, СБУ, МВС і ДМСУ.

Ілюстрація:iPress.ua

Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом екстрадиції до Російської Федерації Тимура Тумгоєва. Про це написала на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, передають Патріоти України.

"Сьогодні до ЄРДР було внесено відомості про відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України щодо перевірки обставин екстрадиції Тимура Тумгоєва до РФ та можливої наявності в діях службових осіб ГПУ, СБУ, МВС і ДМСУ ознак службової недбалості шляхом проведення досудового розслідування. За результатами досудового розслідування буде прийнято рішення відповідно до вимог чинного законодавства", - зазначила вона.

Сарган також повідомила, що 19 вересня генеральний прокурор Юрій Луценко провів зустріч із командиром 8 батальйону УДА Андрієм Червнем та командиром батальйону імені шейха Мансура Муслімом Чеберлоєвським. На зустрічі Луценко запевнив, що жоден іноземний громадянин, який воює на боці України проти російських окупантів на Донбасі, не може бути виданий Росії.

Як зазначає Сарган, генпрокурор запевнив, що за фактом екстрадиції Тумгоєва буде відкрите кримінальне провадження, під час якого Генеральна інспекція ГПУ спільно з ГСУ СБУ проведе всебічне та об’єктивне розслідування щодо ймовірних правопорушень з боку працівників ГПУ, СБУ, МВС і ДМСУ.

"Якщо в результаті розслідування буде встановлено, що Т.Тумгоєв захищав Україну на Донбасі, то той, хто знав і приховав даний факт під час екстрадиційної перевірки, має бути покараний у рамках кримінального провадження", - цитує Луценка його прес-секретар.

Генеральний прокурор також зазначив, що ініціюватиме спільну нараду з міністром МВС щодо обговорення питання про надання Державною міграційною службою України за спрощеною процедурою посвідки на постійне проживання іноземцям, хто боронить незалежність України та займається волонтерством на сході країни.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...