"Виносять навіть памперси та їжу": В Україні активізувалися квартирні крадії

Правоохоронці радять користуватися сигналізацією, бо більшість звичайних замків злочинці з легкістю можуть відкрити

Фото: "Обозреватель"

В Україні на 15% зросла кількість квартирних грабіжів. Багато хто з грабіжників - люди, які нещодавно переїхали до міст України з інших регіонів. Крадії відчиняють двері, навіть коли господарі знаходяться вдома, та виносять і телефони, і дитячий одяг, і їжу та памперси, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Сегодня".

"В первую очередь способствуюет кражам неосторожность владельцев квартир. Это распространение информации о том, что в квартире является малогабаритные, высоколиквидные ценности. Те вещи, которые можно быстро сбыть за полцены. Для них это небольшие, но деньги", - розповів Сергій Кіфорук, заступник голови управління технічної служби Департамента поліції охорони.

Голова Департамента поліції охорони Сергій Будник додав, що краще користуватись сигналізацією, а не просто замками. "Замки разных систем применить. Замков, которые уберегут, не существует. Есть только время, которое требуется, чтобы их открыть. И от того, чем оно будет больше, тем больше шансов, что преступник или откажется от совершения преступления, или он будет замечен соседями", - каже Будник.

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...