Виснажливої спеки не буде: Синоптики розповіли якими будуть травень і літо в Україні

Останнім часом температура в Україні була вищою за норму, в найближчі дні очікується похолодання, і в кінці квітня температура знову підніметься.

Синоптики розповіли якими будуть травень і літо в Україні. Фото: russinfo.net.

Весна і літо в нинішньому році в Україні будуть досить теплими, але погода буде мінливою, очікуються періоди з опадами, повідомила завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова. Про це розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Останнім часом температура була вищою за норму, в найближчі дні ми очікуємо похолодання і в кінці квітня температура знову піднімається. У травні температурний режим на всій території України ми очікуємо нестійкий. У першій декаді і до середини травня температура повітря буде вищою за норму, середньодобова температура буде близько 20 градусів, вдень вона буде 25-27 градусів тепла на більшій території України", – сказала вона.

За словами метеоролога, в другій половині травня очікується зниження температури, воно буде неодноразовим і до кінця місяця буде більш помітним, ніж в середині місяця.Температура до кінця травня очікується середньодобова в межах 15 градусів і 18-20 градусів за Цельсієм вдень.

В першій декаді травня опади будуть незначними, з другої половини місяця опади будуть частими, але не дуже сильними. Дощі йтимуть приблизно кожні три дні.

Метеоролог повідомила, що і в червні температурний режим буде нестійким.

"Занадто високого температурного режиму очікувати не слід. Літо у нас починається 15 червня, і в цьому році ми це побачимо. Десь до 10 червня температурний режим буде знижений. Середньодобова температура буде близько 15 градусів, денні температури будуть близько 18-20 градусів", – зазначила вона.

За її прогнозами, після 10 червня слід очікувати підвищення температури, вдень вона буде доходити до 28-30 градусів тепла. "Але така температура буде нестійкою, і до 15-20 червня буде різке похолодання. Температура вдень буде десь до 20-22 градусів, але на цьому тлі слід очікувати штормові явища шквального характеру через перепади температури до 7-8 градусів" , – підкреслила синоптик.

З 20 по 30 червня в Україні буде спекотно, до 30 градусів, але в кінці місяця очікуються рясні опади.

У липні буде дуже нестійкий температурний режим. Метеоролог зазначила, що в окремі дні, в середині місяця денна температура буде близько 30 градусів тепла, але протягом усього місяця таких високих температур не буде. Опади в липні будуть незначними, особливо сухо буде з 10 по 20 липня.

"У серпні в окремі дні буде жарко, але спекотні дні періоди будуть короткочасними і погода також буде мінливою. Не буде тривалого жаркого, сухого періоду", – додала Мартазінова.

Суд "заробіток" не схвалив: На Донеччині чоловіка та жінку покарали через секс

вівторок, 23 квітень 2024, 22:15

У Донецькій області судили чоловіка та жінку, які від 2021 до 2023 року знімали пікантні відео та продавали їх у Мережі. Про це йдеться у вироку Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області, передають Патріоти України. За даними суду, уродже...

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...