Вже не вовки, а вовкулаки? Вчені на Заході б'ють тривогу - "мутанти" з Чорнобиля атакують Європу

Вовки з Чорнобильської зони відчуження можуть поширити мутовані гени по всій Європі. Наслідки наразі передбачити не можливо.

До такого припущення прийшли співробітники Міссурийського університету в США, повідомляють Патріоти України з посиланням на Express.

Відзначається, що як мінімум один хижак відійшов від зони відчуження на відстань приблизно в 300 км. Всього дослідники стежили за 14 сірими вовками за допомогою встановлених GPS-датчиків. 13 з них протягом періоду стеження не виходили за межі зони відчуження.

Але поки немає доказів, що мутовані гени поширилися далі. Крім того, в зовнішніх ознаках досліджуваних вовків вчені мутацій не помітили.

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...

Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...