Вже скоро на вулицях країни: Uber почав роздавати знижки в Україні

"Прихід Über в Україні - це окозамилювання для інвесторів. Спочатку вони будуть роздавати знижки, але щедрість скоро закінчиться, тому що працювати собі в збиток ніхто не захоче", - експерт.

Сервіс онлайн-замовлення таксі Uber починає працювати в Україні. Фото: hi-tech.ua

Один з найпопулярніших в світі онлайн-сервіс замовлення таксі зробив рішучий крок до повноцінного запуску в Україні і починаючи з 16 березня надав можливість усім зареєстрованим користувачам отримати знижку на майбутні поїздки. Машини з логотипом Über поки не їздять по Києву, але компанія реєструє водіїв і почала вивчати попит. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Для цього деяким користувачам, які зареєструвалися на сайті, почали надходити пропозиції зі знижками на майбутні поїздки за допомогою Uber.

Поки що для всіх тих, хто зареєструвалися на сайті в розділі "пасажири", Uber тільки пообіцяв надати знижку 70 грн. на першу поїздку. Для того, щоб зареєструватися, потрібно ввести ім'я, прізвище та адресу електронної пошти та індекс, а також дані своєї кредитної картки, повідомляє видання.

Представник компанії Євгенія Шипова пояснила, що насправді зареєструватися в системі можна було раніше. Для цього лише потрібно завантажити додаток для мобільного телефону і пройти реєстрацію. Чому зараз компанія надає знижки, вона не уточнила.

Втім Шипова зазначила, що зараз завершуються останні приготування перед виходом на ринок України. Всі дані, які користувачі надали Uber, зберігаються на американських серверах компанії.

Конкуренти поставилися до планів Über стримано, так більшість таксі-сервісів Києва впевнені, що, хоча говорити про сервіс ще рано, але зрозуміло, що перевороту в якості обслуговування він не зробить.

Голова правління Української таксомоторної асоціації (УТМА) Андрій Антонюк вважає, що Über нічого нового на український ринок не принесе. Успіхи в Америці і розвинених країнах Європі легко можна пояснити дорогими ліцензіями на роботу для таксистів, які компанія оплачувала зі своєї кишені. В Україні подібна ліцензія коштує копійки, а таксистом може стати кожен другий.

За словами Антонюка, ліцензія на машину в США коштує приблизно $1 млн, в Європі - близько 150 тис. євро, а в Україні - лише 1,2 тис. грн. "Та й ті ніхто платити не збирається. Якщо ви хочете возити пасажирів, в Україні досить служб і веб-сайтів для пошуку машини. Все переваги Über відразу ж мінімізуються практично до нуля", - зазначив голова правління УТМА.

"Прихід Über в Україні - це окозамилювання для інвесторів. Спочатку вони будуть роздавати знижки, але щедрість скоро закінчиться, тому що працювати собі в збиток ніхто не захоче", - додав Антонюк.

"Вони підтримують також і Путіна": Епіфаній сказав, скільки вірян Московського патріархату лишилося в Україні

неділя, 5 травень 2024, 16:29

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній озвучив відсоток населення України, що досі підтримує діяльність Української православної церкви Московського патріархату. Про це очільник ПЦУ заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода", яке вийшло на Великдень,...

Євген Кошовий розповів, чому його донька Варвара навчатиметься в Польщі

неділя, 5 травень 2024, 14:41

Художній керівник і актор студії Квартал 95 Євген Кошовий в інтерв'ю KP розповів, що його старша донька, 16-річна Варвара мріє про велику сцену і тому багато займається вокалом, передають Патріоти України. Кошовий відповів, чому саме Польща імпонує Вар...