"Имею право забрать свою личную вещь": П'яний олімпійський чемпіон у Росії влаштував скандал у храмі, напавши на дитину

Олександр Тихонов вирішити у нетверезому стані забрати ікону, яку подарував раніше храму.

Олександр Тихонов. Фото:http://korrespondent.net

Легендарний російський біатлоніст Олександр Тихонов вляпався в грандіозний скандал. Чотириразовий олімпійський чемпіон влаштував п'яний армагеддон в одному з храмів в Челябінській області. Про це пише Обозреватель, передають Патріоти України.

Неординарний інцидент стався в селі Уйскоє. 70-річний Тихонов в нетверезому стані увірвався в храм і забрав ікону Святого Благовірного Олександра Невського, яку сам же подарував в 2012 році. Крім цього він напав на маленьку дівчинку, яка намагалася його сфотографувати.

"Це відбувалося у присутності безлічі парафіян. Прийшовши в нетверезому стані, він почав свою промову з образ настоятеля. Коли Тихонов виходив з іконою, він накинувся на неповнолітню дівчинку, яка його сфотографувала. Він заподіяв їй боляче, зриваючи фотоапарат з шиї і штовхаючи її всією своєю силою, а, в завершенні, замахнувся на неї кулаком, перелякавши дитину. Але, завдяки прихожанам храму, не встиг її вдарити, бо вони його зупинили ", - сказано на офіційній сторінці церкви "Вконтакте".

Як виявилося, дівчинка є дочкою настоятеля храму протоієрея Павла. Він підтвердив, що Тихонов мав намір вдарити його дитину.

"Він вийшов з храму, пішов, але побачив мою дочку, яка фотографувала його. Він напав на неї, почав вихоплювати у неї фотоапарат і навіть замахнувся кулаком на неї. Якби не парафіяни, він би, напевно, її стукнув", - цитує настоятеля храму канал НТВ.

Відзначається, що парафіяни церкви обурені і жадають зустрічі з Тихоновим, щоб отримати пояснення. Люди побоюються, що олімпійський чемпіон може продати лик Святого Благовірного Олександра Невського, а потім просто прогуляти ці гроші. Вони заявили, що не дадуть Тихонову продати ікону і готові викупити її у біатлоніста, щоб потім повернути її в храм. Ціна образу Святого Благовірного Олександра Невського може досягати декількох мільйонів рублів.

Сам же Тихонов заявив, що діяв в рамках закону: "Я йду в храм, до якого маю пряме відношення. Я багато вклав в цей храм, з моєї подачі він і побудований. Я маю право забрати свою особисту річ".

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...