З Братислави до Відня за 8 хвилин: Словаччина збирається запустити надзвуковий потяг

Компанія Hyperloop Transportation Technologies підписала з урядом Словаччини договір про майбутнє будівництво надзвукової транспортної системи, яка з'єднає Братиславу з Віднем і Будапештом.

Пілотний проект покликаний відкрити Європу для нової технології. Фото: engadget.com.

В даний час поїздка зі столиці Словаччини в столицю Австрії на автомобілі займає близько години - Hyperloop скоротить цей час до 8 хвилин, повідомляють Патріоти України з посиланням на Mashable.

Відповідаючи на запит журналістів Mashable, керівник компанії Дірк Альборн, заявив, що словацький Hyperloop з'явиться «досить швидко». Однак конкретні часові рамки не назвав, пославшись на те, що кілька важливих факторів ще залишилися неврахованими (насамперед мова йде про точний маршрут). Остаточно кошторис проекту буде затверджений після спільного засідання з представниками Євросоюзу та словацькими інвесторами.

Hyperloop - система труб для переміщення капсули з пасажирами - являє собою гібрид вакуумного поїзда і магліва. Передбачається домогтися середньої швидкості поїзда 1130 км/год, різко знизивши опір повітря і одночасно відмовившись від магнітів. Поїзд у Hyperloop повинен рухатися по герметичній трубі, тиск у якій не перевищує одну тисячну атмосферного. Задум належить американському підприємцю Ілону Маску, який заснував компанію SpaceX і обіймає посаду генерального директора Tesla Motors.

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...