З думкою про майбутнє: Нардепи вирішили підтримати випускників шкіл Донбасу

Загалом, за підрахунками влади, під дію закону про соціальну підтримку потрапить 6,5 тисяч учнів.

Ілюстрація:soroka-vorona.info

Український парламент ухвалив закон про соціальну підтримку випускників шкіл, що розташовані в районі лінії зіткнення. Про цеповідомляють Патріоти України з посиланням на Новое время.

Сьогодні, 7 лютого, 269 депутатів проголосували за закон, який дозволить випускникам шкіл, які мешкають в районі лінії зіткнення, отримати якісну освіту. Українська влада прагне забезпечити можливість для кожного отримати вищу чи професійно-технічну освіту. Для цього передбачено надання повної чи часткової оплати за навчання, виділення стипендій, безкоштовне проживання в гуртожитках, забезпечування підручниками тощо.

Список населених пунктів, на жителів яких пошириться відповідний закон, уточнюється Кабінетом Міністрів. Загалом, за підрахунками влади, під дію закону потрапить 6,5 тисяч учнів.

Прийняття відповідного закону прокоментував народний депутат Мустафа Найєм. Він відзначив, що таке рішення Верховної Ради важливе для побудови майбутнього країни. За словами нардепа, деякі місцеві ВНЗ на Донбасі на сьогоднішній день не мають необхідних умов для навчання, багато з них припинили своє функціонування. Крім того, на думку Найєма, цей закон надасть необхідну соціальну підтримку для тих учнів регіону, які не мають можливості виїхати з району лінії зіткнення.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...