З двадцятої спроби: Вища рада правосуддя нарешті звільнила суддю, яка втекла працювати у Крим до окупантів

​Глава Печерського райсуду Інна Отрош з 2014-го працює суддею в анексованій Ялті.

Інна Отрош. Фото:http://best-news.com.ua/

Вища рада правосуддя нарешті змогла звільнити главу Печерського райсуду Інну Отрош, хоча вона ще в 2014-му втекла до Криму і з тих пір працює на росіян суддею в окупованій Ялті. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на 5 канал.

З тих пір, як пояснили у Вищій раді правосуддя, Отрош постійно посилала їм повідомлення, хворіє - так засідання у її справі переносили більше двох десятків разів. Зрештою, небачене терпіння до колеги закінчилося - і її звільнили "за порушення вимог сумісності".

"Було розглянуто питання щодо подання Міністерства юстиції щодо несумісності цієї судді. Саме в цій процедурі ми розглядали це питання. Воно надійшло тільки в минулому році. На жаль, Вища рада правосуддя була контролюючим органом і у нас не було інформації про всіх суддів.

Ще на сьогодні відсутня загальна база даних по суддях. Ми сьогодні над цим працюємо, я думаю вона буде створена, але на даний момен такої бази немає ", - розповів голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк.

В Україні будуть призначати пенсію за новими правилами: Що змінили в законі

неділя, 5 травень 2024, 9:14

В Україні ухвалили новий закон, який дозволить зараховувати при розрахунку пенсії стаж, набутий в інших крахнах. Зокрема, враховуватиметься страховий стаж, набутий в інших країнах, навіть якщо з цією країною не укладено угоду щодо пенсійного забезпечен...

Члени ВЛК вже не зможуть приймати рішення на власний розсуд: Що змінилося

неділя, 5 травень 2024, 9:05

Члени військово-лікарської комісії тепер не зможуть на власний розсуд приймати рішення щодо придатності чи непридатності військовозобов'язаного. Відтепер вони повинні керуватися чіткими нормами. Про це йдеться у заяві департаменту охорони здоров'я Міні...