За допомогою двох дронів і Wi-Fi антен можна дивитися крізь стіни (відео)

Просвічуючи будь-яку будівлю радіохвилями з різних точок, сигнали формують 3D-карту об'єкта.

Система з двох дронів дозволяє бачити крізь стіни. Скріншот.Вчені з Каліфорнійського університету в Санта-Барбарі створили систему з двох дронів з великими Wi-Fi антенами. Вона дозволяє дивитися крізь стіни, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Робота системи складається з двох частин: один дрон служить випромінювачем, а інший - приймачем. Розташувавшись по різні боки будівлі, випромінювач посилає крізь приміщення сигнал, який на іншій стороні отримує дрон-приймач. Два дрона працюють в тандемі, синхронізовано облітаючи навколо будівлі, просвічуючи її радіохвилями з різних точок. Так формується карта того, що знаходиться всередині будівлі - інформація, отримана приймачем, перекладається в 3D-карту об'єкта.

Один з учених, які розробляли систему, Ясамін Мосотофі розповідає: «Наш підхід дозволяє двом безпілотним літальним апаратам складати 3D-карту об'єкта тільки за допомогою Wi-Fi сигналу. Підхід не вимагає якогось попереднього вивчення будівлі або підготовчих дій. Не потрібно нічого розміщувати всередині самої будівлі. Ми використовуємо тільки вимірювання показника рівня сигналу».

Врятувати не вдалося: У Луцьку через отруєння невідомою речовиною помер 2-річний хлопчик

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:30

Правоохоронці розслідують смерть дворічної дитини у Луцьку. Попередньо відомо, що хлопчик помер він отруєння невідомою речовиною, передають Патріоти України. Що відомо про смерть дитини. Так, інформація про смерть 2-річного хлопчика у Луцьку надійшла п...

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...