За досвідом німецького міста: У Львові обладнають "зелену" вулицю

Експерти також планують створити концепцію енергозберігаючого кварталу.

Ілюстрація: ecotown.com.ua

У Львові впровадять "зелені" технології на одній з вулиць мікрорайону "Рясне". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Ecotown.

Як зазначається, експеримент влаштують у рамках проекту "Зелений район", реалізація якого передбачає використання досвіду Фрайбурга - одного з найбільш енергоефективних та озеленених міст Німеччини, залучення мешканців району, громадських активістів та місцевої влади.

За словами заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленко, для впровадження "зелених" технологій та енергозбереження обрали мікрорайон "Рясне", до якого прикута особлива увага.

"Ми звернулися до партнера, який має найбільше досвіду у розробці та впровадженні енергозберігаючих технологій, і отримали підтримку. Як результат, спільно подалися на фінансування до німецької організації Engagement Global у рамках пакету "Швидкий стартовий пакет допомоги Україні", виграли - і тепер маємо 49,552 тисяч євро на роботу експертів у Львові", - заявила начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Львівської міськради Тетяна Хабібрахманова.

Передбачається, що поступово "зелені" технології впровадять на всіх вулицях мікрорайону "Рясне", а в майбутньому - і в інших районах Львова.

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...