За крок до розгадки таємниці життя: Вчені назвали головну відмінність людини від тварини

​Homo sapiens можуть планувати свої дії, прогнозувати події, а також розвивати повноцінну мову в ході дорослішання.

Люди і тварини. Фото: ЖЖ.

Тварини не здатні запам'ятовувати велику кількість послідовної інформації. Ця властивість є основною відмінністю людини від інших приматів. До такого висновку прийшли американські і шведські вчені. Їхнє дослідження опубліковано на сайті Phys.org, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За даними дослідників, завдяки властивості запам'ятовувати великий обсяг інфомація Homo sapiens може планувати свої дії, прогнозувати події, а також розвивати повноцінну мову в ході дорослішання.

Фахівці проаналізували дані, отримані в ході 108 експериментів над птахами і ссавцями. У деяких дослідах тварини повинні були запам'ятовувати порядок, в якому запалювалися червона і зелена лампочки.

За словами вчених, чим довше були комбінації, тим з великими труднощами піддослідні розрізняли їх. Нездатність птахів і ссавців розпізнавати ряд сигналів пов'язана з тим, що вони не можуть утримувати послідовності стимулів в розумі, прийшли до висновку вчені.

На їхню думку, в ході еволюції людини його мозок пристосувався запам'ятовувати комбінації сигналів, що стало основою для появи мови, здатності міркувати і планувати.

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом, деякі отримають прибавку відразу за кілька місяців: Кого стосується

середа, 24 квітень 2024, 9:23

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...