За мужність: Президент України особисто вручив орден знаменитому 100-річному ветерану (фото)

Іван Залужний звернувся до Верховного Головнокомандувача і підкреслив, що як ветеран Другої світової, капітан 1 рангу вірить у мужніх воїнів, які сьогодні захищають Україну від ворога та їх сили.

Петро Порошенко та Іван Залужний. Фото:president.gov.ua

Президент Петро Порошенко під час поїздки в Запоріжжя наніс візит знаменитому ветерану Другої світової війни Івану Залужному, який в цьому році відзначає 100-річний ювілей. До урочистої події ветерану-довгожителеві був вручений раніше присвоєний орден "За мужність" третього ступеня. Про це йдеться на сайті глави держави, зазначають Патріоти України.

Також президент вшанував разом з ветераном пам'ять його онука - молодшого лейтенанта Івана Гутник-Залужного та всіх загиблих бійців.

"Сімейна історія Залужних прозвучала на всю Україну, на весь світ. Для мене велика честь вручити орден "За мужність" III ступеня Івану Залужному. Низький уклін Вам і повага за Ваш славний життєвий шлях, подяка від усього українського народу за онука-героя", - зазначив президент.

Чотири роки тому Івану Залужному довелося отримувати нагороду замість онука, який загинув в зоні АТО. Іван Залужний також відомий як автор звернення до президента Росії Володимира Путіна з вимогою припинити агресію проти України.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...