За наругу над скорботою українців: Нацрада показала "жовту картку" телеканалу NewsOne

Телеканал вже втретє отримав попередження регулятора за недотримання правил мовлення в дні жалоби.
Скандальний телеканал знову спіймали на порушенні. Фото: соцмережі.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила попередження за порушення правил мовлення у день пам’яті телеканалам NewsOne і "ПРАВДА ТУТ Київ". Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 6 грудня, передають Патріоти України.

Зокрема, компаніям оголосили попередження через порушення мовлення в день сторіччя з дня початку "червоного терору" 5 вересня. Зазначається, що в цей день телерадіоорганізації повинні були поширювати мінімум раз на дві години в ефірному часі інформацію про день пам’яті; припинити трансляцію комедійних та еротичних фільмів, гумористичних передач; під час телетрансляції розмістити на екрані відповідне стилізоване зображення або палаючу свічку, які є доречними до відповідної події; оголосити о 12.00 хвилину мовчання.

Регулятор з’ясував, що в цей день інформація про День пам’яті в ефірі NewsOne була відсутня з 18:19 до 23:52, а в ефірі "ПРАВДА ТУТ Київ" інформація поширювалася тільки з 11:32.

Нацрада визнала порушення компаніями вимог пункту б) ч.1 ст. 59 "Про телебачення і радіомовлення", постанови Верховної Ради "Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2018 році" та пункту 4 правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті.

Зазначається, що "NewsOne" вже втретє отримав попередження регулятора за недотримання правил мовлення в дні жалоби. Перевірку провели в ТОВ "Новини 24 години", м. Київ (логотип "NEWSONE") і ТОВ "Телерадіокомпанія "Академія", місто Вишневе Київської області (логотип "ПРАВДА ТУТ Київ").

"Ставтеся з повагою до людей, які своїм життям прикривають ваші дупи": Парамедикиня Пташка звернулася до Ганни Маляр

вівторок, 16 квітень 2024, 20:15

Українська парамедикиня Катерина Поліщук із позивним Пташка 16 квітня розмістила в Instagram відео, у якому звернулася до заступниці міністра оборони України у 2021–2023 роках Ганни Маляр із закликом приїхати до українських захисників на передову, щоб ...

Близький друг і колега 56-річного Дмитра Капранова назвав причину його раптової смерті

вівторок, 16 квітень 2024, 19:52

Причиною смерті 56-річного українського письменника і книговидавця Дмитра Капранова – брата-близнюка Віталія Капранова – став серцевий напад. Про це 16 квітня розповів його друг і колега Сашко Лірник, передають Патріоти України. "Мені абсолютно не хоче...