За неправильне паркування будуть карати жорсткіше: Депутати розробили новий законопроект

Парламентарі запевнили, що такі зміни дозволять розвантажити центри міст і поповнити місцеві бюджети

Штрафами за неправильну парковку займатиметься спеціальна служба. Фото: DT.ua

В Україні обіцяють навести порядок з автомобільними парковками. Для цього група депутатів розробила спеціальний законопроект. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Соцпортал".

Законопроект передбачає, що правила паркування в Україні будуть змінені. Зокрема, за неправильне паркування будуть жорсткіше карати, а право стягнення штрафів від поліції передадуть спеціальній службі.

Парламентарі запевнили, що такі зміни дозволять розвантажити центри міст і поповнити місцеві бюджети. А ще муніципальним службам надається право штрафувати порушників правил паркування, навіть якщо на момент фіксації факту порушення їх немає в машині.

Зараз право виписувати штрафи мають тільки поліцейські. Але розробники ініціативи сказали, що правоохоронці повинні займатися більш серйозними справами, ніж ловити порушників правил паркування. Ще одна перевага законопроекту – відсутність людського фактора при накладенні штрафу. Інспектор тільки фотографує факт порушення і прикріплює до автомобіля постанову.

Суми штрафів та строки їх сплати залишаться без змін. Заплатити треба протягом 30 днів. Інакше – пеня або арешт авто. На думку авторів ініціативи, тоді з'явиться і попит на паркінги, й інвестори, які будуватимуть. Які паркування будуть платними, а які безкоштовними, вирішуватиме місцева влада.

Законопроект у парламенті з'явиться на наступному тижні. Автори запевнили, якщо його приймуть, це назавжди вирішить проблему пробок в українських містах.

Слуга Гетманцев похвалився, що оподаткував PornHub в Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 5:00

Відтепер для нього то чесна та пристойна фірма. Канадська компанія Aylo (раніше MindGeek), якій належить порнографічний сервіс PornHub, зареєструвалася платником ПДВ в Україні як постачальник електронних послуг. Про це повідомив голова податкового комі...

Відсутність екіпажу дало змогу оптимізувати геометрію Manta Ray: У США завершили тестування підводного безпілотника для довготривалих місій (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 3:25

Прототип безпілотного підводного апарату Manta Ray завершив випробування у воді біля узбережжя Південної Каліфорнії в лютому і березні 2024 року. Про це повідомляється на сайті DARPA. . Випробування продемонстрували гідродинамічні характеристики в мор...