"За обстріл території РФ": СК РФ склепав нову справу проти ЗСУ

Слідчий комітет Росії періодично заводить справи, фігурантами якої є, зокрема керівництво української армії.


СК РФ. Фото: соцмережіСлідчий комітет Росії заявив, що встановив посадових осіб Збройних сил України, нібито причетних до обстрілу російської території у 2014 році. Про це повідомляє офіційний сайт СК РФ у вівторок, передають Патріоти України.

"Встановлено, що ці обстріли проводилися з великокаліберного озброєння – самохідних артилерійських установок, а також реактивних систем залпового вогню", – заявляє СК РФ. За даними російського слідства, в рамках кримінальних справ "проведено десятки оглядів місць події, 140 судових експертиз, допитано понад 1000 свідків".

"Результати слідчих дій в сукупності з даними оперативно-розшукових заходів ФСБ і МВС Росії дозволили слідству встановити, що до організації обстрілів причетні командир 72-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України Андрій Грищенко, який зараз обіймає посаду командувача оперативного командування "Південь" сухопутних Збройних сил України, а також командир 27-го реактивного артилерійського полку Збройних сил України полковника Валерій Ісмаїлов", – сказано в заяві.

Зазначеним військовослужбовцям в залежності від ролі кожного заочно пред'явлено звинувачення в скоєнні злочинів, передбачених ст. 105, ст.317 КК РФ (вбивство, замах на вбивство, посягання на життя співробітників правоохоронних органів).

Як відомо, влітку 2014 року в розпал активних боїв на території Донбасу Росія звинувачувала Україну в обстрілі своїх територій. Так в Донецьку (РФ, Ростовська область) вранці 13 липня в результаті попадання міни у двір приватного будинку загинув місцевий житель. За даними сил антитерористичної операції, українські військовослужбовці не вели вогню в зазначеній місцевості.

"Українські військовослужбовці ніколи не обстрілювали, не обстрілюють і не будуть обстрілювати території сусідньої держави і житлових кварталів", – підкреслював МЗС України. Як повідомлялося, Слідчий комітет Росії періодично заводить справи, фігурантами якої є, зокрема керівництво української армії.

Росіяни звинувачують українських військових у "геноциді російськомовного населення" на Донбасі та "застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни". Як відомо, Росія незаконно анексувала АРК Крим в 2014 році, а також почала реалізовувати проект "Новоросія" на території українського Донбасу.

Наразі на Донбасі воюють до 6000 російських кадрових військових і 35 000 бойовиків, керованих ВС РФ.
18-м російським військовим чиновникам повідомлено про підозру в організації гібридної війни з Україною.

Видурював гроші у сімей українських полонених: СБУ викрила шахрая, який видавав себе за офіцера (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:34

Служба безпеки ліквідувала шахрайську схему виманювання грошей у родичів українських військовополонених та зниклих безвісти. Про це інформує пресслужба СБУ, передають Патріоти України. Зазначається, що зловмисник видавав себе за офіцера Служби безпеки ...

На Житомирщині син зарубав рідну матір сокирою і намагався спалити тіло в пічці (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:18

У Житомирській області чоловік жорстоко зарубав сокирою рідну матір, а потім намагався уникнути відповідальності за вбивство. Про це повідомили у поліції регіону, передають Патріоти України. До поліції надійшло повідомлення від жительки м. Андрушівки п...