За підозрою у державній зраді: Прокуратура відкрила кримінальне провадження проти нардепа Артеменка

Народного депутата звинуватили у тому, що за попередньою змовою з керівництвом державної влади РФ він надав Росії допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, яка виразилася в закликах до передачі в довгострокову оренду території АР Крим.

Андрій Артеменко. Фото:Hromadske.UA

Прокуратура Автономної Республіки Крим (базується в Києві) відкрила кримінальне провадження за підозрою народного депутата України Андрія Артеменка у державній зраді. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Згідно з документом, фотокопію якого оприлюднив голова ГПУ, прокуратура АР Крим 21.02.2017 внесла відомості в ЄРДР з правової кваліфікації ч.1 статті 111 Кримінального кодексу України.

"Андрій Артеменко, будучи народним депутатом України ... перебуваючи за межами України, за попередньою змовою з керівництвом державної влади Російської Федерації вчинив державну зраду, а саме надав іноземній державі (Російській Федерації) допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, яка виразилася в закликах до передачі в довгострокову оренду території Автономної Республіки Крим, яка відповідно до Конституції та законів України є невід'ємною частиною держави, що може сприяти легітимізації тимчасової окупації півострова", - сказано в фабулі документа.

Документ підписаний заступником прокурора АР Крим М.Іванцом. Прокурора АРК буде проводити і досудове розслідування

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...